Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Elcen, contract de mentenanţă de 5,6 milioane de euro cu General Electric Global Services

Ionuţ Stănescu
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Elcen, contract de mentenanţă de 5,6 milioane de euro cu General Electric Global Services

Producătorul de energie termică Electrocentrale Bucureşti (Elcen) a încheiat astăzi un contract de service şi mentenanţă a turbinei cu gaz din centrala cu ciclu combinat aparţinând CTE Bucureşti Vest cu General Electric Global Services GmbH, divizia de service a companiei americane General Electric (GE).

Acordul semnat astăzi intră în vigoare din 9 septembrie, se derulează pe o perioadă de şase ani şi se ridică la 5,65 milioane de euro, preţ fix stabilit pentru toată perioada derulării contractului, informează un comunicat al Elcen, remis redacţiei.

General Electric Global Services a participat la licitaţia deschisă online, anunţată şi desfăşurată de Elcen, conform legislaţiei în vigoare, în perioada mai - august şi a fost declarată câştigătoare la începutul acestei luni. La licitaţia desfăşurată prin intermediul SEAP s-au depus două oferte.

"Turbina cu gaz joacă un rol esenţial în funcţionarea centralei cu ciclu combinat de la Vest, în activitatea Elcen, ca urmare a gradului său ridicat de eficienţă. Ne bucurăm că vom colabora cu experţi în domeniu, fabricanţii originali ai turbinei cu gaz, în asigurarea serviciilor de mentenanţă ale turbinei, garantând astfel siguranţa furnizării unui serviciu de calitate în alimentarea cu energie termică a consumatorilor bucureşteni", a declarat directorul general al ELCEN, Marcel-Octavian Nicolaescu.

Astfel, în conformitate cu obligaţiile contractuale, timp de şase ani, General Electric Global Services va asigura toate activităţile de service şi mentenanţă (monitorizarea continuă a funcţionării turbinei, intervenţii operative, revizii anuale care să prevină eventuale incidente, recondiţionări ale pieselor de schimb etc.) a turbinei cu gaz din centrala cu ciclu combinat de la CTE Bucureşti Vest.

"Demararea activităţii dintre General Electric Global Services şi Elecen reprezintă un pas important în cadrul relaţiilor de colaborare. Cu această ocazie, Elcen intră în rândul marilor companii producătoare de energie din România care beneficiază de servicii tehnice de specialitate ale GE pentru asigurarea disponibilităţii maxime de funcţionare şi a parametrilor de calitate, contribuind astfel la competitivitatea Elcen în sectorul energetic", a precizat directorul general al General Electric Power Services pentru Europa Centrală, Adolf Roesch.

Turbina cu gaz de la CTE Bucureşti Vest funcţionează din 2009 şi este fabricată de General Electric, firma-mamă a General Electric Global Services.

Centrala cu ciclu combinat de la CTE Bucureşti Vest, o investiţie de 160 milioane de euro, a intrat în exploatare comercială în 2009 şi este, la ora actuală, cea mai nouă şi performantă unitate de cogenerare a Elcen şi singurul sistem de încălzire urbană din ţară cu tehnologie modernă.

Centrala alimentează cu apă caldă şi căldură, în principal, cartierele de locuinţe din Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi şi livrează energie electrică în Sistemul Energetic Naţional. Unitatea de cogenerare de înaltă eficienţă este compusă dintr-o turbină cu gaze de 143 MW, un cazan recuperator cu ardere suplimentară şi o turbină cu abur de 60 MW, sarcina termică produsă fiind de 170 Gcal/h.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS