Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Erste Group raportează o creştere de 8,7% a profitului operaţional în 2019, la 2,97 miliarde euro

B.D.
Piaţa de Capital /

Erste Group raportează o creştere de 8,7% a profitului operaţional în 2019, la 2,97 miliarde euro

Grupul financiar austriac Erste, din care face parte şi BCR, a raportat, vineri, o creştere de 8,7% a profitului operaţional în 2019, faţă de anul anterior, la 2,97 miliarde de euro, în contextul în care venitul net din dobânzi a crescut, iar profitul net a scăzut, informează grupul printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Venitul net din dobânzi, la nivel de grup, a crescut - în principal în Republica Cehă, dar şi în România şi Ungaria - la 4,747 miliarde euro (+3,6% în 2019 faţă de 2018).

Profit net atribuibil proprietarilor a scăzut anul trecut la 1,47 miliarde euro, de la 1,79 miliarde euro în 2018.

Totodată, venitul operaţional a crescut la 7,256 miliarde euro (+4,9% faţă de 2018), iar raportul cost/venit s-a îmbunătăţit la 59% (60,5%).

Rata creditelor neperformante calculată la valoare brută s-a îmbunătăţit din nou la 2,5% (3,2% în 2018). Rata de acoperire a creditelor neperformante a fost de 77,1% (73,4% în 2018).

În plus, activele totale ponderate la risc (inclusiv riscurile de credit, de piaţă şi operaţionale, CRR final) au crescut la 118,6 miliarde euro (115,4 mld. euro în 2018). Activele totale au crescut la 245,7 mld. euro (236,8 mld. euro în 2018).

"În 2020, evoluţia pozitivă a economiei ar urma să se reflecte în rate de creştere (creştere reală a PIB) de 2-4% pentru toate pieţele principale ale Erste din Europa Centrală şi de Est. Este de aşteptat ca restul indicatorilor să rămână la un nivel robust. Rata şomajului ar urma să rămână la minime istorice - în Republica Cehă şi în Ungaria acest indicator este deja la unul dintre cele mai reduse nivele din UE. Se estimează că inflaţia va rămâne în general stabilă. Poziţiile competitive puternice ar trebui să genereze din nou surplusuri de cont curent în majoritatea ţărilor. De asemenea, e de aşteptat ca situaţia fiscală şi nivelul datoriei publice să rămână solide", se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Alaturi de BCR si BRD-ul a mers bine, ca dealtfel, majoritatea bancilor din Romania. Bine au mers si SIF-urile. si toate societatile comerciale. Aceasta, in ciuda celor sustinute de anumiti nesatui ce vor acum la guvernare, cum ca vezi doamne, stiu ei ca "taxa pe lacomie a fost un dezastru". Piata de capital se autoregleaza si s-a vazut aceasta. Taxa era benefica si pentru populatie si pentru economie. Ce or fi avut cu aceasta taxa? Idiotenii si nemernicii. Ma mair ca ii mai rabda pamantul acesta romanesc.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS