ICT

EUROSTAT: Ţara noastră, una dintre ţările europene cu cel mai mare procentaj de cetăţeni care nu-şi permit îngrijiri medicale

A.I.G.
Miscellanea / 11 decembrie 2019

Ţara noastră, una dintre ţările europene cu cel mai mare procentaj de cetăţeni care nu-şi permit îngrijiri medicale

În Uniunea Europeană, 3,6% dintre persoanele de peste 16 ani, au raportat în 2018 nevoi nesatisfăcute în domeniul examinării sau tratamentului medical, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit Agerpres.ro.

Cel mai ridicat procentaj de cetăţeni cu nevoi medicale nesatisfăcute deoarece tratamentul este inaccesibil se înregistra anul trecut în Grecia (8,3%), Letonia (4,2%), România (3,4%), Italia (2%), Belgia (1,7%), Portugalia (1,6%), Bulgaria (1,5%), Cipru (1,4%) şi Polonia (1,1%).

În contrast, cel mai scăzut procent era în Cehia şi Finlanda (aproape de zero), în timp ce în majoritatea statelor membre UE mai puţin de 1% din populaţie a raportat nevoi medicale nesatisfăcute din motive financiare.

Cel mai frecvent motiv raportat a fost inaccesibilitatea tratamentului. 1% din persoanele de 16 ani şi peste această vârstă au spus că tratamentul de care aveau nevoie era prea scump. Cel mai obişnuit motiv pentru lipsa tratamentului îl reprezintă existenţa unei liste de aşteptare (0,9%) sau faptul că oamenii vor să aştepte şi să vadă dacă pot rezolva problema pe cont propriu (0,6%).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia celebrării în 12 decembrie a Zilei internaţionale pentru acoperirea universală cu servicii de sănătate, coform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro