EXCLUSIVITATE - ASR PRINŢUL PAUL AL ROMÂNIEI:"Îmi revine 62,5% din moştenirea regală"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 25 martie 2013

"Îmi revine 62,5% din moştenirea regală"

"Reconcilierea familiei va ajuta la imaginea ţării"

Justiţia noastră a făcut, recent, ultimul pas, după aproape 22 de ani, în procesul intentat de Prinţul Paul în vederea recunoaşterii primului născut în Familia Regală a României.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a terminat de redactat motivarea deciziei adoptate în urmă cu un an, potrivit căreia Alteţa Sa Regală Prinţul Carol Mircea al României, tatăl Prinţului Paul, a fost recunoscut, şi la noi, ca prim fiu legitim şi moştenitor legal al Majestăţii Sale Regele Carol al II-lea.

Astfel, după 21 de ani, de când a fost intentat procesul, ÎCCJ i-a dat câştig de cauză, definitiv şi irevocabil, ASR Prinţul Paul al României în dosarul de Exequatur, prin care acesta a solicitat recunoaşterea sentinţei de la Lisabona, pronunţată în urmă cu 55 de ani, conform căreia ASR Prinţul Carol Mircea al României a fost recunoscut, încă din 1955, ca prim fiu legitim al MS Regele Carol al II-lea. Sentinţa de la Lisabona a mai fost recunoscută în Franţa, Marea Britanie şi Elveţia.

În cadrul unui amplu interviu, Prinţul Paul ne-a oferit, cu amabilitate, detalii despre acest proces: "Eu am fost recunoscut ca primul născut din prima linie de succesiune masculină şi, potrivit ultimei constituţii monarhice, am dreptul la moştenire, atât din punct de vedere dinastic, cât şi în ceea ce priveşte averea regală.

Conform sentinţei din Portugalia şi Codului nostru Civil îmi revine, în total, 62,5% din moştenire - 37,5% din partea tatălui meu şi 25% din partea Prinţesei Elena, născută Lupescu (a treia soţie a bunicului meu), parte pe care am primit-o separat. Este ceea ce s-a decis în Portugalia. Pe această bază, vom discuta şi în România.

Aici nu a fost deschisă niciodată masa succesorală şi nu ar fi trebuit dat nimic înapoi din averea regală până la finalizarea procesului de Exequator".

După redactarea motivării deciziei din Justiţie, au apărut informaţii potrivit cărora Majestatea Sa Regele Mihai l-ar fi invitat la discuţii pe Prinţul Paul. Alteţa Sa Regală a infirmat, însă, aceste zvonuri: "Este o dezinformare. Am încercat acum zece ani să ne vedem, dar nu am reuşit. Intenţia mea este să am o întâlnire cu unchiul meu cât mai curând. Consider că este momentul să ajungem la o înţelegere, la urma urmei suntem o familie şi «sângele apă nu se face». De asemenea, reconcilierea familiei noastre va ajuta la imaginea Familiei Regale, dar şi la imaginea României".

Veronel Rădulescu, unul dintre avocaţii Prinţului Paul, care ne-a oferit detalii despre istoria acestui caz, dar şi despre consecinţele deciziei din Instanţă, consideră că cei doi membrii ai Familiei Regale ar trebui să ajungă la o înţelegere în ceea ce priveşte averea regală.

Alteţa Sa Regală Prinţesa Lia a României, care are, împreună cu ASR Prinţul Paul, un băiat de 3 ani - Micul Prinţ Carol Ferdinand - ne-a vorbit, la rândul său, despre modul în care cuplul princiar impulsionează mediul antreprenorial din România şi promovează imaginea ţării noastre în alte state.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. Norocul nostru e că ÎCCJ nu are competenţe în materie.

  Acest exerciţiu de justiţie pare mai de grabă a diversiune moscovită în legătură cu apropiatul referendum vizând monarhia constituţională. 

  A bagateliza acest referendum afirmând că există "teze" constituţionale care nu pot fi puse în discuţie (de ex. caracterul de Republică al României) înseamnă a clădi în continuare pe temelii de dinamită. 

  Nimic serios nu se poate întâmpla aici dacă, ignorând problema, manipulând sau furând voturi, vom dispreţui în continuare mintea cetăţenilor şi intuiţia lor ancestrală. 

  Eu sunt republican. Şi socotit ateu pentru că nu cred în intermediari. 

  Dar sunt şi apicultor. Aşa că simt că sufletul României e iar în primejdie şi stupului îi trebuie o matcă unificatoare. Că aceasta va fi Dumnezeu sau Regina, deja nu mia are importanţă.

  Tudor Vasiliu 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro