Experienţa Ţării noastre, importantă pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană

V.G.
Politică / 25 august

Experienţa Ţării noastre, importantă pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană

Pentru Republica Moldova este foarte importantă experienţa României în procesul de integrare europeană, a declarat joi ministrul moldovean al justiţiei, Sergiu Litvinenco, în cursul unei întrevederi cu noul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României la Chişinău, Cristian-Leon Ţurcanu, care şi-a început mandatul în luna iunie, menţionează serviciul de presă al Ministerului Justiţiei din Republica Moldova, potrivit Agerpres.

Sergiu Litvinenco a mulţumit cu această ocazie guvernului României pentru relaţia de prietenie, care a devenit tot mai strânsă în ultima perioadă, dar şi pentru susţinerea consecventă a parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv datorită căreia Republica Moldova a obţinut statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, conform sursei citate.

În cadrul discuţiei au fost evocate colaborarea eficientă dintre ministerele Justiţiei din Republica Moldova şi România, planul comun de acţiuni în plin proces de punere în practică, precum şi consolidarea relaţiilor dintre instituţiile de drept din ambele state.

"Apreciem enorm că România a susţinut plenar ţara noastră la conferinţele donatorilor 'Platforma de Sprijin a Republicii Moldova', care au avut loc la Berlin şi Bucureşti, şi suntem încrezători că vom avea aceeaşi deschidere şi la următoarea conferinţă, de la Paris", a spus Sergiu Litvinenco, conform documentului citat.

"Ne-am angajat să avansăm în procesul de integrare europeană, iar funcţionarea justiţiei şi combaterea corupţiei rămân determinante în acest parcurs. La realizarea acestui deziderat, experienţa României este foarte importantă pentru noi", a menţionat ministrul moldovean al Justiţiei.

La rândul său, ambasadorul Cristian-Leon Ţurcanu a dat asigurări că Republica Moldova va avea în continuare sprijinul României pe calea sa de integrare europeană.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro