Farmaceutica Remedia va derula o ofertă pentru achiziţionarea a maxim 10% din societate

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 octombrie 2020

Farmaceutica Remedia (RMAH) va demara o ofertă publică de cumpărare pentru cel mult 10,608 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 10% din capitalul social al emitentului, în urma votului de ieri al acţionarilor în acest sens, reiese dintr-un raport al distribuitorului de medicamente publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul la care se va derula operaţiunea de piaţă urmează să fie stabilit în funcţie de regulamentele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), dar nu poate fi mai mic de 0,5 lei/acţiune şi 0,6 lei/acţiuni.

Acţiunile urmează să fie dobândite în cursul perioadei ce va începe după data aprobării documentului de ofertă de către ASF, dar nu mai mult de şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial a hotărârii de ieri a acţioarilor.

Titlurile răscumpărate vor fi anulate, în vederea reducerii capitalului social al distribuitorului de medicamente.

Pentru primul semestru al acestui an, Farmaceutica Remedia a raportat o pierdere de 1,1 milioane de lei, faţă de un profit net de 1,9 milioane de lei la jumătatea lui 2019. Veniturile din exploatare s-au ridicat la aproape 221,4 milioane de lei, cu 4,21% peste cele din primele şase luni ale anului trecut, în timp ce cheltuielile din exploarea au fost de 222,34 milioane de lei, în creştere cu 6,03%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

În aceste condiţii, pentru primele şase luni ale anului, Farmaceutica Remedia a raportat o pierdere din exploatare de 0,94 milioane de lei, rezultat ce a fost adâncit de o pierdere din activitatea financiară de 0,157 milioane de lei.

La data de 30 iunie, Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, avea 81,5% din distribuitorul de medicamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro