Fondul Broadhurst a decis dizolvarea voluntară a Electroaparataj

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Fondul Broadhurst a decis dizolvarea voluntară a Electroaparataj

Sindicatul Valahia are posibilitatea de a negocia preluarea unei părţi sau a întregii companii  

Fondul de investiţii Broadhurst, înregistrat în Cipru, a decis, în adunarea acţionarilor de ieri, dizolvarea voluntară a companiei Electroaparataj (ELJ), precum şi posibilitatea negocierii vânzării unei părţi sau a întregii companii către Sindicatul Valahia, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este o situaţie care a apărut în condiţiile în care, în luna mai, conducerea Electroaparataj a precizat că societatea nu poate susţine măririle salariale solicitate de Sindicatul Valahia, care convinsese muncitorii să intre în grevă pe acest motiv.

Potrivit companiei, salariile au crescut cu 18% în 2018 şi cu 7,26% în 2019, dar, în aceeaşi perioadă, bunurile şi serviciile furnizate de terţi au devenit mai scumpe cu 22,3%.

"Cum însă Electroaparataj vinde 90% din producţie la export, nu poate să transfere decât o mică parte din aceste creşteri clienţilor săi şi de aceea nu poate să susţină alte creşteri salariale, aşa cum solicită Sindicatul Valahia", se arăta în comunicatul emitentului.

Compania mai susţinea atunci că acţiunea sindicaliştilor este ostilă economiei, făcută cu rea intenţie şi distrugătoare pentru Electroaparataj, iar apariţia stării de stării de insolvenţă a societăţii şi implicit a falimentului companiei este cauzată exclusiv de activitatea Sindicatului Valahia.

Acum, fondul de investiţii Broadhurst ce deţine 55,31% din producătorul de aparate electrice dă posibilitate sindicaliştilor de a prelua parţial sau integral

compania, Valahia trebuind să vină în acest sens cu o ofertă care să fie acceptată de acţionar.

Electroaparataj a fost înfiinţată în 1948 că producător de echipament de comutaţie de joasă tensiune. Compania a devenit lider de piaţă până în anul 1990 când, la intrarea în ţară a competiţiei companiilor multinaţionale, şi-a redus o parte din fabricaţie. A fost complet privatizată în anul 1997, când şi-a dezvoltat capacităţile şi tehnologiile de producţie aferente aparatajului de joasă tensiune şi serviciilor respective.

Anul trecut, compania a înregistrat pierderi de 0,76 milioane de lei, mai mici decât cele înregistrate în 2017, de 1,31 milioane de lei, ca urmare a creşterii veniturilor din vânzări şi reducerii cheltuielilor din exploatare.

Pe lângă Broadhurts Investment, un alt acţionar important al companiei este

Metex Big din Galaţi ce deţine 14,73% din producătorul de aparate electrice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS