FP cheamă în judecată Nuclearelectrica pentru a anula majorarea capitalului social al SNN din data de 6 octombrie

E.D.
Piaţa de Capital /

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) informează că a primit o cerere de chemare în judecată din partea Fondului Proprietatea, prin care acesta din urmă solicită constatarea nulităţii absolute a hotărârii AGEA din 6 octombrie, prin care SNN decisese majorarea capitalului social.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti, Fondul Proprietatea, acţionar al SNN care deţine o cotă de 9,7268% din capitalul social al societăţii, a transmis către Tribunalul Bucureşti această cerere.

FP solicită, astfel, constatarea nulităţii absolute a Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Nuclearelectrica nr. 8 din data de 6 octombrie 2014 prin care s-a aprobat, printre altele, majorarea "capitalului social al SNN cu aport în numerar în sumă totală maximă de 239.172.630 lei, de la valoarea actuală de 2.817.827.560 lei la valoarea de 3.057.000.190 lei, prin emiterea unui număr maxim de 23.917.263 acţiuni noi, nominative, dematerializate, la un preţ de 10 lei/acţiune, egal cu valoarea nominală (fără primă de emisiune)" (punctul 5).

Totodată, FP cere menţionarea hotărârii pronunţate în Registrul Comerţului şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial, precum şi radierea corespunzătoare a menţiunilor efectuate în Registrul Comerţului în baza Hotărârii AGEA anulate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS