Fraţii Pavăl deţin 87,46% din Cemacon

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Fraţii Pavăl deţin 87,46% din Cemacon

Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief a ieşit din acţionariatul producătorului de materiale de construcţii  

Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns să aibă 87,46% din Cemacon (CEON) după ce, la finele săptămânii trecute, au achiziţionat prin Dedeman, pentru suma de 49,7 milioane de lei, pachetul de 31,2% din capitalul producătorului de materiale de construcţii deţinut de Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief U.A., fond cu sediul în Olanda şi controlat de Erste Bank, reiese dintr-un raport publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, în prezent fraţii Pavăl deţin 70,79% din capitalul Cemacon prin Dedeman şi 16,67% prin PIF Industrial.

Anului trecut, Dragoş şi Adrian Pavăl au cumpărat un pachet de circa 165 milioane de acţiuni Alro (ALR), reprezentând 23,16% din producătorul de aluminiu din Slatina.

Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief U.A. a intrat în acţionariatul Cemacon în iulie 2015, în urma convertirii în titluri de proprietate a unei creanţe de 12 milioane de euro, ce-i fusese cesionată în 2013 de Banca Comercială Română (BCR), la care producătorul de materiale de construcţii avea un pachet de credite neperformante, ce a trecut printr-un proces de restructurare. Business Capital For Romania - Opportunity Fund Cooperatief era deţinut în proporţie de 83% de BCR, pachet ce ulterior a fost transferat către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

După primele trei luni ale anului curent, Cemacon a obţinut un profit net de 13,22 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cel realizat la finele lui martie 2018, când compania a raportat un rezultat net de 6,18 milioane de lei.

Valoarea de piaţă a producătorului de materiale de construcţii la BVB este de 175,46 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS