Fundaţia Regală Margareta a României sprijină persoanele nevoiaşe

G.B
Miscellanea / 30 aprilie 2021

Fundaţia Regală Margareta a României sprijină persoanele nevoiaşe

O sută de vârstnici din Bucureşti primesc meniuri tradiţionale de Paşte şi alţi 500 primesc ajutor material în Vinerea Mare, în urma unei acţiuni organizate de Fundaţia Regală Margareta a României, potrivit Agerpres.ro.

"Peste 1 milion de vârstnici din ţara noastră trăiesc singuri, mulţi dintre aceştia fiind afectaţi de probleme de sănătate sau de lipsuri materiale. Pentru ei, sărbătorile nu înseamnă fericirea reunirii familiale, mese îmbelşugate sau linişte sufletească. În pragul sărbătorilor de Paşte, Fundaţia Regală Margareta a României este alături de seniorii care se confruntă cu situaţii dificile de viaţă şi care fac parte din programele Fondul pentru Vârstnici, Telefonul Vârstnicului şi Generaţii, cu meniuri festive livrate la domiciliu, dar şi pachete cu produse alimentare sau igienico-sanitare", se arată într-un comunicat transmis agerpres.ro.

În Vinerea Mare, 100 de seniori din Bucureşti primesc meniuri calde tradiţionale - ouă roşii, drob, friptură de curcan şi pască - pregătite de City Grill, acţiune posibilă datorită generozităţii clienţilor grupului de restaurante, care pot contribui prin donarea unui "meniu în aşteptare" la mesele de sărbători pentru vârstnicii singuri şi cu venituri reduse.

Totodată, Fundaţia a pregătit pentru aceştia, cu sprijinul sponsorilor, pachete ce conţin alimente şi produse necesare acestor zile: cozonaci, produse alimentare şi de igienă personală, produse din carne, lactate, precum şi măşti sanitare de protecţie.

Acţiunea de solidaritate se desfăşoară cu implicarea a 35 de voluntari, dornici să vină în sprijinul celor care nu mai au pe nimeni prin livrarea pachetelor direct la domiciliul acestora.

"Astfel de acţiuni au loc şi în alte localităţi din ţară unde, alţi 500 de vârstnici primesc ajutor material, prin contribuţia partenerilor şi a sponsorilor (...). ONG-urile cu serviciile sociale dedicate seniorilor sprijinite de Fundaţie sunt în judeţele Alba, Argeş, Bistriţa, Braşov, Cluj, Constanţa, Mureş şi Tulcea", se menţionează în comunicat.

Tot cu ocazia sărbătorilor pascale, 50 de seniori cu un trai precar din programul social Telefonul Vârstnicului primesc tichete sociale, fiecare în valoare de 200 de lei, oferite de o companie. Telefonul Vârstnicului este singura linie telefonică gratuită şi confidenţială dedicată persoanelor vârstnice, accesibilă la nivel naţional şi prin intermediul căreia, de la debutul pandemiei, aproape 4.000 de persoane au primit sprijin practic sau emoţional.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cine e margareta ?

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb