GERMANIA: Ministrul Economiei spune că preţul gazelor naturale nu va scădea până la finele lui 2023

G.D.
Internaţional / 28 decembrie 2022

Ministrul Economiei spune că preţul gazelor naturale nu va scădea până la finele lui 2023

Consumatorii germani vor trebui să suporte, cel puţin încă un an, preţuri mari la gaze naturale, după ce cotaţiile au explodat ca urmare a reducerii livrărilor de gaze ruseşti, a declarat astăzi ministrul german al Economiei, Robert Habeck, într-un interviu pentru DPA, transmite Agerpres.

"Vom fi nevoiţi să îndurăm preţuri mari pe parcursul anului următor", a spus Robert Habeck. Acesta şi-a exprimat speranţa că preţurile vor scădea din nou la finele lui 2023, când ar urma să fie dată în funcţiune infrastructura necesară pentru a înlocui gazele naturale ruseşti. Chiar şi aşa însă, preţurile nu sunt aşteptate să scadă sub nivelul la care erau în 2021, a precizat Habeck.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, ţară care înainte de război era responsabilă pentru 55% din consumul de gaze ale Germaniei, livrările de gaze ruseşti spre Germania au fost complet oprite. Aceasta a obligat Guvernul german să umple depozitele de gaze cu livrări de la alţi furnizori înainte de venirea iernii.

Autorităţile de la Berlin au făcut eforturi susţinute pentru a-şi diversifica sursele de aprovizionare cu gaze. Un nou terminal pentru importurile de gaze lichefiate a fost aprobat şi construit în regim de urgenţă pe coasta Mării Nordului. De asemenea, Guvernul de la Berlin a introdus un plafon temporar la preţul gazelor naturale, încălzire şi electricitate destinat să vină în sprijinul consumatorilor şi industriei în contextul creşterii accelerate a costurilor cu energia.

Ministrul german al Economiei a subliniat importanţa de a extinde în continuare infrastructura de gaze. "Preţurile sunt atât de mari pentru că jumătate din cantitatea de gaze pe care Germania o consumă a dispărut ca urmare a deciziei preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a îngheţa livrările şi pentru că nu aveam altă infrastructură de aprovizionare exceptând conductele de gaze", a spus Robert Habeck.

"Dacă vom reuşi să ne extindem în continuare infrastructura în ritmul actual, atunci vom reconecta Germania la piaţa mondială. Şi atunci vom avea de asemenea preţuri de piaţă care sunt semnificativ mai mici decât ceea ce avem acum", a spus Habeck referindu-se la construcţia de terminale de gaze lichefiate.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro