Abonament gratuit

Google mizează pe banii din reclame

Ziarul BURSA #Companii /

Google mizează pe banii din reclame

Google va începe să afişeze publicitate pe pagina principală a site-ului său mobil şi în aplicaţia pentru smartphone-uri, asigurând motorului său de căutare o nouă sursă de venituri.

Compania va afişa publicitate şi într-o galerie de până la opt imagini în rezultatele căutărilor, posibil mărind şi mai mult oferta de publicitate. Reclamele vor fi afişate în paginile Google şi aplicaţii la nivel global.

Schimbările survin în contextul în care creşterea lentă a veniturilor a provocat întrebări din partea unor investitori ai Alphabet, dacă servicii precum Amazon.com şi Instagram, al Facebook, atrag cumpărătorii şi implicit advertiserii de la Google.

Directorii companiei au declarat că cele mai recente funcţii sunt o reacţie la modul în care se comportă utilizatorii, nu la concurenţă. Compania vrea să faciliteze utilizatorilor descoperirea şi cumpărarea unor produse noi, întrucât aceştia fac cumpărături în timp ce se uită la televizor sau stau în baie, a spus Oliver Heckmann, vicepreşedinte pentru inginerie la Travel and Shopping. Reclamele de pe pagina principală a Google apar în funcţia Discover, un news feed în stilul Facebook prin care utilizatorii accesează un set de link-uri către articole, video-uri sau alt tip de conţinut. Google a testat afişarea de reclame în Discover începând din toamna anului trecut, când a anunţat că peste 800 de milioane de oameni utilizează lunar această funcţie.

Pe aplicaţia pentru smartphone-uri, reclamele vor apărea pe ecranul principal. Reclamele din galerie sunt o parte a eforturilor Google de a face rezultatele căutărilor mai vizuale. Reclamele cu imagini ar urma să atragă mai multe click-uri, ceea ce ar putea face ca acestea să apară în mai multe rezultate ale căutărilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS