Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Grawe România şi-a majorat capitalul la 40 de milioane de lei

Ziarul BURSA #Companii /

Grawe România şi-a majorat capitalul la 40 de milioane de lei

Grupul austriac Grawe, care deţine în România un asigurător de talie mică, a adus 11,5 milioane de lei la capitalul subsidiarei locale, injecţia de capital fiind aprobată de ASF.

Astfel, capitalul Grawe România a crescut de la 28,5 mililioane lei la 40 de milioane lei (9 milioane euro).

Primele subscrise de Grawe anul trecut au scăzut cu 4%, până la la 47 milioane de lei (peste 10 milioane euro) în 2015.

Pe lângă asigurări de viaţă, Grawe vinde în România şi asigurări property. Mai mult, compania are intenţia să devină o companie compozită, în condiţiile în care austriecii au înaintat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) o cerere pentru eliberarea licenţei RCA la finalul anului trecut, conform Mediafax. Totodată, Grawe a cerut aviz şi pentru vânzarea de poliţe auto facultative Casco.

Grawe are 135.000 de clienţi pe piaţa locală, iar cea mai mare parte a businessului vine din vânzarea poliţelor de viaţă. Pe de altă parte, asigurările property reprezintă circa 15% din portofoliul total al Grawe.

Anul trecut Grawe a înregistrat un profit de aproape 4 milioane de lei (sub un milion de euro), de patru ori mai mare faţă de anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie