Grecia estimează creştere economică, pentru prima dată din 2008

Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 08 septembrie 2014

Autorităţile elene estimează că economia ţării va intra pe creştere în cel de-al treilea trimestru al acestui an, pentru prima dată din 2008 şi preconizează un avans al produsul intern brut de 0,6% la sfârşitul anului.

"Economia Greciei va înregistra creştere în cel de-al treilea trimestru, pentru prima dată în ultimele 24 de trimestre", a declarat premierul elen Antonis Samaras în deschiderea unui târg comercial internaţional din nordul ţării, releatează abc.net., potrivit Mediafax. Samaras a anunţat şi o serie de tăieri de impozite care vor fi aplicate de anul viitor, printre care o scădere cu 30% a taxei pe combustibilul folosit pentru încălzirea populaţiei. Noile măsuri fiscale vor fi detaliate în octombrie, la prezentarea proiectului de buget pentru anul 2015.

Grecia, ţară care se află în recesiune din 2008, a înregistrat o scădere economică de 0,3% în cel de-al doilea trimestru, după un declin de 1,1% în primele trei luni ale anului, şi este în continuare cel mai îndatorat stat din zona euro.

Potrivit estimărilor, datoria Greciei va depăşi 177% din PIB, în 2014.

Cu toate acestea, autorităţile din Atena au reuşit, în mare parte, să readucă sistemul fiscal pe linia de plutire, raportând la finele lui 2013 surplus bugetar înainte de plata dobânzilor.

Grecia s-a reîntors pe pieţele financiare internaţionale, reuşind să împrumute 4,5 miliarde de euro prin două emisiuni de obligaţiuni, anul acesta.

Cu toate acestea, economia elenă este încă departe de a se putea susţine fără ajutor extern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro