Grevă la Ministerul Culturii

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 5 decembrie 2023

Sursa foto: www.cultura.ro

Sursa foto: www.cultura.ro

English Version

Cultura are nevoie de bani, la fel şi oamenii care activează în acest domeniu. Angajaţii din Ministerul Culturii şi cei din Direcţiile Judeţene pentru Cultură intră în grevă japoneză timp de o săptămână, anunţă Sindicatul Culturalia afiliat Blocului Naţional Sindical: "Sindicatul Culturalia apelează la această formă de protest pentru că Guvernul României trebuie să înţeleagă că nu se mai poate continua cu această indiferenţă faţă de salariaţii Ministerului Culturii şi salariaţii din Direcţiile Judeţene pentru Cultură. Membrii Sindicatului Culturalia merită să aibă aceleaşi drepturi, precum colegii din alte instituţii, dat fiind că absolut nimic nu ne diferenţiază profesional, doar salariile! Avem numai obligaţii la fel, din păcate. Vom continua să ne facem auziţi prin aceste proteste, pentru că da, noi suntem puţini şi «neimportanţi», însă vom avea şi noi un cuvânt de spus cât de curând. Poate atunci când vom refuza să mai emitem avize sau să organizăm Ziua Culturii sau multe alte evenimente de importanţă naţională". Potrivit acestora, domeniul culturii nu mai reprezintă de mult timp nicio prioritate pentru statul român, deşi este prevăzut în Strategia Naţională de Apărare a Ţării. Angajaţii din Ministerul Culturii şi cei care îşi desfăşoară activitatea în Direcţiile judeţene de Cultură poartă, începând de ieri, banderole albe "în semn de nemulţumire faţă de politicile salariale discriminatorii şi faţă de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. De săptămâna viitoare, vom ieşi în faţa instituţiilor până ce ne vor fi ascultate doleanţele".

Aceştia au arătat care sunt salariile pe care le au angajaţi din alte ministere: " Un salariat la Ministerul Culturii în comparaţie cu alt coleg, să zicem de la Ministerul Muncii sau Ministerul Mediului, are următorul salariu de bază: Consilier superior gradaţia 5 la Ministerul Culturii: 8.195 lei brut + alte sporuri; La Ministerul Mediului: 15.104 lei + alte sporuri legale; La Ministerul Muncii: 10.243 lei + alte sporuri legale. Direcţiile judeţene -

Consilier superior 5 - 10.079 lei Direcţia pentru Agricultură Sălaj

6.109 lei; 12.626 lei Direcţia de Impozite şi Taxe Locale S3; 11.675 lei Primăria Municipiului Bucureşti; 6.109 lei Direcţiile pentru Cultură". Comparaţia salarială ar putea fi făcută în mai multe direcţii, dar, deocamdată, doar în sus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb