Abonament gratuit

Grupul Hornbach a înregistrat o creştere de 4,3% a cifrei de afaceri

R.P.
Companii #Construcţii /

După o creştere finală puternică în trimestrul patru, grupul Hornbach (Concernul Hornbach Holding AG) raportează o creştere a cifrei de afaceri cu 4,3 procente pentru anul financiar 2013/2014, ajungând la 3,369 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă.

Cel mai mare subconcern operativ, Hornbach-Baumarkt-AG, care administrează în întreaga Europă 142 de magazine de bricolaj în nouă ţări, şi-a îmbunătăţit cifra de afaceri cu 4,4 procente, ajungând la 3.152 milioane euro. După rezultatele mai slabe din primul trimestru, cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile, Hornbach a reuşit să majoreze semnificativ ritmul de creştere comparativ cu anul precedent. Raportat la vânzările consolidate şi la ajustările cursului valutar, cifrele de afaceri ale magazinelor de bricolaj (DIY) au cunoscut o tendinţă ascendentă: au crescut la nivelul concernului cu 2,7 procente, după o scădere de 1,4 procente în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Creşterea cifrei de afaceri din decursul anului financiar 2013/2014, de la1 martie 2013 până la 28 februarie 2014 este atribuită, în principal, celor 92 magazine de bricolaj Hornbach din Germania. Acestea au determinat o creştere a cifrei de afaceri la nivel naţional a subconcernului Hornbach-Baumarkt-AG cu 5 procente la 12 luni, ajungând la 1,827 milioane euro. Raportat la aceeaşi suprafaţă, adică fără a se lua în calcul magazinele inaugurate şi magazinele închise din ultimele douăsprezece luni, cifra de afaceri în Germania a crescut cu 4,9 procente. Cota de piaţă la nivel naţional a crescut, în anul 2013, de la 9,3 procente la 10 procente.

"După şocul din primăvară, aceasta este o reuşită foarte puternică în Germania", a declarat Albrecht Hornbach, preşedintele Consiliului de administraţie al societăţii-mamă, Hornbach Holding AG.

"În anul precedent am avut o creştere semnificativă comparativ cu tendinţa negativă a pieţei şi ne-am distanţat mai mult faţă de segmentul de piaţă din punct de vedere al cifrei de afaceri raportată la suprafaţă, ajungând de la 1,5 puncte procentuale la aproximativ 5 puncte procentuale", a mai adăugat acesta.

Comparativ cu anul precedent, dinamica cifrei de afaceri a crescut simţitor şi în restul Europei. În cele opt ţări din afara Germaniei, cifra de afaceri pentru segmentul DIY a crescut, incluzând magazinele inaugurate, cu 3,5 procente, ajungând la 1,325 milioane euro. Cota magazinelor din străinătate în cadrul subconcernului s-a redus datorită creşterii relativ considerabile din Germania, de la 42,4 la 42 procente. Raportat la vânzările consolidate şi la ajustările cursului valutar, la nivel internaţional, magazinele de bricolaj Hornbach au reuşit, după douăsprezece luni, să recupereze aproape integral deficitul cauzat în primul trimestru de condiţiile meteorologice nefavorabile, ce a reprezentat o scădere de 0,1 procente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie