Grupul MedLife a încheiat achiziţia OncoCard Braşov după aprobarea tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei

G.U.
Piaţa de Capital / 5 mai

Grupul MedLife a încheiat achiziţia OncoCard Braşov după aprobarea tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei

Sistemul Medical MedLife a finalizat achiziţia integrală a Spitalului OncoCard Braşov, ca urmare a aprobării acesteia de către Consiliul Concurenţei, informează un comunicat de presă al companiei. Este una dintre cele mai importante tranzacţii ale primului semestru din acest an care vine să consolideze alături de Neolife - zona de oncologie şi radioterapie, în concordanţă cu obiectivele strategice stabilite de MedLife şi anunţate către acţionari.

Inaugurat în 2012, printr-o investiţie de peste 24 milioane de euro, Spitalul OncoCard Braşov se bazează pe un concept inovator de medicină integrativă ce începe din faza de diagnosticare şi acoperă toată gama de terapii active specifice. Spitalul furnizează un mix de tehnologie de ultimă generaţie, echipe multidisciplinare de specialişti ceea ce asigură fiecărui pacient o abordare personalizată care creşte şansele de curabilitate şi calitate a vieţii.

Cu un total de peste 240 de angajaţi şi colaboratori, OncoCard Braşov a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 63,7 milioane RON, notează sursa citată.

"Mergem mai departe şi mai repede ca niciodată în ambiţiile noastre de a diagnostica un număr cît mai mare de cancere într-un stadiu cât mai timpuriu şi de a salva căt mai multe vieţi. În acest sens, după Neolife - a căror expertiză este foarte valoroasă în zona de oncologie şi radioterapie - am adus în grup un nou partener puternic - OncoCard Braşov. Împreună, avem acces la ştiinţa de ultimă oră în oncologie, la tehnologie avangardistă şi la cele mai bine pregătite echipe medicale, având ca finalitate consolidarea celei mai mari platforme de diagnostic şi tratament pentru numeroase tipuri de cancer. Credem că aceste parteneriate vor redefini standardele de îngrijire pentru pacienţii oncologici, România având potenţial să devină la rândul ei o destinaţie turistică medicală chiar şi pentru pacienţii din străinătate", a declarat Dorin Preda, Executive Director, MedLife Group.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, tranzacţia OncoCard a fost derulată de către Policlinica de Diagnostic Rapid, prima companie achiziţionată de MedLife în urmă cu 12 ani. Odată cu finalizarea acestei achiziţii, Braşovul va deveni un hub regional de sănătate care va integra nu mai puţin de 15 unităţi medicale, printre care 2 spitale de mari dimensiuni, 3 hyperclinici, 3 laboratoare şi o serie de microclinici şi centre de testare aflate în proximitate.

"Ne bucurăm să vedem că eforturile noastre susţinute se traduc în rezultate sustenabile atât în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, dar şi în performanţă şi noi perspective pentru dezvoltarea afacerilor româneşti. În urmă cu mai bine de un deceniu PDR avea 2 unităţi şi o cifră de afaceri de cca 3 milioane de euro astăzi, după 12 ani, ca parte din Grupul MedLife, discutăm despre 15 unităţi medicale, aproape 30 de milioane de euro şi despre perspectiva finalizării propriilor achiziţii. Credem că aceste lucruri fac dovada iscusinţei managementului românesc şi a convingerii că se poate face performanţă şi se poate îmbunătăţi calitatea vietii în România cu manageri români, cu medici români şi cu know how 100% românesc. De altfel, suntem singura companie cu capital românesc din top trei jucători în domeniul privat de sănătate din România, alături de o echipă de management de top şi mulţi dintre antreprenorii români care la rândul lor au fondat business-urile pe care le-am integrat în grupul nostru. Ne-am listat la Bursa de Valori din Bucuresti, la noi acasă şi, reusim sa rămânem lider detaşat de mai bine de un deceniu" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte al MedLife Group.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. NU-mi prea inspira incredere si nu stiu de ce. Poate faptul ca de mai bine de un an de zile ne informeaza saptamanal cum rascumpara ei de fiecare data 0 (ZERO!) actiuni. Normal mi s-ar parea sa raportezi daca ai luat ceva si atunci sa spui cate si la ce pret mediu si, eventual, cate mai ai de rascumparat.

  Mai sunt unii care raporteaza fiecare tranzactie, un pogon intreg, fara a preciza cantitatea totala si pretul mediu. Aceasta detaliere este total nerelevanta, aproape inutila, dar daca nu se gaseste nimeni sa reglementeze problema, asta e. Manipulare legala in ambele cazuri! 

  1. Daca actiunea tot mai scade , v-or incepe in curand sa rascumpere puternic.

   Pa naiba, cine cumpara companii care nu dau dividende? Daca nu erau piloanele nu dadea nimeni 1 euro/actiune

   Actiunea nu este pt popor, este pt fondurile de pensii care isi bat joc de banii prostilor care cotizeaza

   Niciun divident nu a oferit medlife de la ipo, ca n are de unde. Rusine fondurilor de pensii care arunca cu bani pe prostii ca medlife.l da poate vine vremea sa fie intrebate fondurile de pensii de ce au investit in companii care isi repartizeaza profitul catre actionarii majoritari

   profitul contabil nu poate fi distribuit doar unor actionari si altora nu

   ai auzit de strategie de crestere prin M&A adica reinvestirea profitului? nu, nu vreau dividend de la M

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro