Guvernul a anunţat noi măsuri de relaxare de la 15 iunie

A.D.
Politică / 12 iunie 2020

Guvernul a anunţat noi măsuri de relaxare de la 15 iunie

Noi măsuri de relaxare au fost decise de la 15 iunie. Ludovic Orban a anunţat acest lucru joi seara, după o şedinţă de guvern. Printre acestea se numără redeschiderea Loteriei, a caselor de pariuri şi jocuri de noroc, dacă acestea prezintă un risc epidemiologic scăzut, citează Digi24.ro.

Ludovic Orban a spus joi seara, la începutul şedinţei de guvern: "Se permite reluarea activităţilor pentru jocurile de noroc, respectiv Loteria, casele de pariuri care prezintă un risc epidemiologic relativ scăzut".

În schimb, sălile de jocuri din mall-uri rămân închise, la fel şi cinematografele, locurile de joacă şi restaurantele, dacă acestea nu sunt în spaţii deschise.

Noile măsuri de relaxare au fost decise în urma unei şedinţe a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc joi seara. Propunerile vor fi cuprinse într-o hotărâre de govern, anunţă sursa.

Premierul Ludovic Orban a mai anunţat, joi, că s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei, Greciei şi Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe baza unei metodologii stabilite la nivel european.

Traficul aerian cu toate aceste ţări care au coeficientul de evaluare sub 5 şi pentru care nu va mai fi nevoie de autoizolare va putea fi reluat.

Cât priveşte autoizolarea la venirea din aceste ţări, condiţia este ca durata de şedere să nu depăşească 14 zile. "Dacă sunt români care se duc într-un sejur de şapte zile în aceste ţări, ei nu vor mai trebui să stea în izolare la întoarcere", a explicat premierul.

În plus, vor fi permise activităţile fizice desfăşurate în grupuri de câte 6 persoane, nu grupuri de 3 cum era până în prezent.

Piscinele exterioare vor fi redeschise şi se va relua şi tratamentul balnear, precizează sursa.

Părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii nu vor mai putea sta acasă după 15 iunie beneficiind de asigurarea a 75 la sută din salariu şi de aceea se va permite reluarea activităţii grădiniţelor şi activităţilor de tip after-schoool.

Deocamdată, Guvernul nu a decis nimic în privinţa stării de alertă, o decizie urmând să fie anunţată la începutul săptămânii viitoare, a precizat Ludovic Orban aseară. Actuala stare de alertă expiră la 16 iunie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mai precis conditia pentru a nu fi supus autoizolarii est sa nu fii roman care lucreaza sau locuieste in strainatate.

    Un virus nu are nevoie de o perioada de expozitie mai mare de 14 zile pentru a contamina.  

    De ce romanii care sunt in tara nu sunt in autoizolare atata timp cat numarul de cazuri depaseste 5 pentru 1 milion?

    Daca romania nu vrea ca romanii sa locuiasca su sa lucreze in UE de ce nu se face cerere de iesire din UE? 

    Sunt niste KK-ti. Spun una si fac alta! Si nu e prima data. Orban spune ca : „Se permite reluarea activităților pentru jocurile de noroc, respectiv Loteria, casele de pariuri care prezintă un risc epidemiologic relativ scăzut”... dupa care semneaza: " Art.8 Se instituie obligaţia operatorilor economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, îngrijire personală, primire turistică cu funcţiuni de cazare, precum şi activităţi de lucru în birouri cu spaţii comune în sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al ministrului sănătăţii." . ... dar nu scrie niciunde ca se reia activitatea de jocuri de noroc. Niste mincinosi incapabili!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro