Holde Agri Invest achiziţionează o nouă fermă în judeţul Teleorman

G.U.
Piaţa de Capital / 10 ianuarie

Holde Agri Invest achiziţionează o nouă fermă în judeţul Teleorman

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, anunţă achiziţionarea unei noi ferme în judeţul Teleorman, în apropiere de nucleul Roşiori, potrivit unui comunicat de presă. Ferma se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 440 ha de hectare de teren, iar valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ 1,4 milioane de lei.

"Ne bucurăm să începem anul cu o nouă achiziţie a unei ferme şi să continuăm procesul de extindere a suprafeţei exploatate de către Holde. Prin urmare, în clipa de faţă operăm peste 12.000 ha de teren şi suntem încrezători în perspectivele de viitor ale fermelor noastre. Pentru 2022 avem în plan ca prin extinderea suprafeţei exploatate să ajungem la patru nuclee Holde şi să continuăm investiţiile adiţionale în echipamente şi silozuri, precum şi în sisteme de irigaţii. Extinderea şi planurile noastre de dezvoltare implică costuri semnificative, dar cunoaştem deja extrem de bine domeniul în care activăm şi suntem conştienţi că fără astfel de investiţii, atât în ferme cât şi în dotarea acestora, nu putem face o agricultură modernă şi profitabilă pentru acţionarii noştri," a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Potrivit sursei citate, cele 440 de ha de teren ale fermei recent achiziţionate sunt poziţionate între terenurile existente pe care Holde le exploatează deja în zona Roşiori. În urma acestei achiziţii, nucleul Roşiori se întinde pe o suprafaţă totală de aproximativ 4.000 de ha, iar compania estimează o creştere a productivităţii în anii următori. Pe noua suprafaţă, pentru anul agricol 2021-2022, Holde are în vedere producerea de culturi, precum grâu - 86 ha, porumb - 118 ha şi floarea-soarelui - 236 ha.

Acţiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 octombrie 2020 şi se tranzacţionează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 100 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile HAI sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piaţa AeRO. În cadrul acestui indice, Holde deţine a doua cea mai mare pondere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro