Hora Unirii la Muzeul Satului

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 21 ianuarie

Hora Unirii la Muzeul Satului

Dincolo de restricţiile pandemiei, măcar la nivel simbolic, se poate da mână cu mână pentru o Horă a Unirii. Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" invită publicul luni, 24 ianuarie 2022, să sărbătorească împreună Ziua Unirii Principatelor Române. Evenimentul, intitulat "Hora Unirii - 163 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859)", va cuprinde expoziţia "Hora Unirii", prin care sunt valorificate colecţiile de patrimoniu ale muzeului. De asemenea, copiii se vor putea înscrie atât la un atelier de bricolaj, poveşti şi poezie dedicate Unirii Principatelor Române, coordonat de profesoara Luminiţa Voica, cât şi la unul de poveşti susţinut de actorul Nae Alexandru sau vor putea să înveţe să danseze Hora Unirii de la Simona Leasa şi Ansamblul folcloric "Doiniţa" din Bucureşti. Înscrierile la aceste ultime doua ateliere se fac pe baza biletului de intrare. Accesul în muzeu se face cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie pe tot parcursul vizitei (interior şi exterior), conform HG nr. 1090/2021 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. Păstrați distanța fizică, nu atingeți obiecte, -nici mâinile prinse în horă- , urcați corect masca deasupra nasului, și purtați o umbrelă anti-Omicroni.

  Iată-ne la a treia celebrare consecutivă a Unirii Principatelor Române, în tovărășia lui COV'rig de Wuhan (verișor al covrigului românesc)... supranumit acum Omicron. 

  Rușine oamenilor din știința medicală, că-i acceptă accesul și în acest an, chiar și la Muzeul Satului, lui SARS COV 2. 

  Cinste marilor oameni din politică că au eradicat CIUMA-ROȘIE... prin pactul de guvernare comună a celor două ciume -roșie și galbenă. 

  *Trăiască ciuma multicoloră !!!*

  ...(pericolul roșu a dispărut). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

25 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9417
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6288
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8055
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7906
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.5001

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro