Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
PREŢUL SĂNĂTĂŢII

ÎN AGOA DE ASTĂZIAcţionarii Romgaz au aprobat strategia de investiţii pentru perioada 2020 - 2025

M.G.
Companii /

Acţionarii Romgaz au aprobat strategia de investiţii pentru perioada 2020 - 2025

Acţionarii Romgaz (SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din ţara noastră, au aprobat în şedinţa de astăzi Strategia de Investiţii pentru perioada 2020 - 2025, potrivit raportului publicat de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Prin strategie se previzionează un program de investiţii pe cei cinci ani de circa 15,69 miliarde de lei. Practic, programul va fi orientat în cea mai mare parte către producţia de gaze naturale (circa o treime din sumă), asocieri/parteneriate în proiecte offshore (Marea Neagră) şi producere - stocare energie electrică (o altă treime din sumă, respectiv 5,475 miliarde lei), diversificare - petrochimie şi producţia energie electrică, aceasta constituind diferenţa până la 15,69 miliarde de lei.

Demersul, apărut la iniţiativa statului, principalul acţionar al Romgaz, vine în condiţiile în care Guvernul vrea să modifice politica economică dinspre consum spre investiţii. Totodată, dacă companiile de stat nu aprobă planuri concrete, acestora li se vor cere cel mai probabil dividende suplimentare în condiţiile în care Guvernul caută finanţare pentru susţinerea cheltuielilor bugetare în creştere, puternic amplificate de măsurile de sprijin adoptate pentru limitarea efectelor economice ale pandemiei de Covid-19, după ce starea de urgenţă a blocat o bună parte din activităţile economice.

Totodată, acţionarii au aprobat astăzi majorarea plafonului unui contractul de facilitate de credit încheiat de Romgaz cu Banca Comercială Română, pentru emiterea de scrisori de garanţie bancară până la limita de 100 milioane de dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu toate strazile din orasul Faurei sant racordate la reteaua de gaze.Se vorbeste despre tot dar de bunastarea cetateanului mai nimic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

30 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4111
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.6793

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie