DIGI Comunications

ÎN ANUL 2020Medlife a înregistrat o cifră de afaceri de 1,214 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 26 februarie

Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group

Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group

Sistemul Medical MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă încheierea anului 2020 cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 1,214 milioane RON (251 milioane euro), înregistrând astfel o creştere de 25,5% faţă de 2019, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

În pofida contextului pandemic şi a crizei sanitare, MedLife a continuat să îşi desfăşoare intens activitatea. Adaptarea rapidă la noul context social şi calibrarea corespunzătoare a structurii operaţionale, au ajutat compania să atingă o performanţă bună anul trecut şi să îşi îmbunătăţească gradual profitabilitatea în linie cu strategia din ultimi ani.

Dezvoltarea reţelei de laboratoare COVID-19, într-un timp record, a reprezentat una dintre realizările importante ale grupului la nivelul anului trecut. Prin prisma acestora, MedLife a putut să testeze periodic personalul medical şi de suport, să ţină în siguranţă angajaţii şi, implicit, pacienţii şi să păstreze funcţionale reţeaua de clinici şi spitale, asigurând un act medical de calitate. Mai mult decât atât, grupul MedLife s-a concentrat pe ajutorul oferit pacienţilor şi instituţiilor statului, prin efectuarea testelor COVID-19 şi degrevarea spitalelor publice prin preluarea pacienţilor cronici. Totodată, compania a derulat numeroase programe de sprijin pentru diferite categorii defavorizate în context pandemic.

Un segment foarte important de investiţie şi dezvoltare la nivelul anului 2020 l-a reprezentat divizia de cercetare a grupului. Compania a realizat numeroase studii de cercetare privind evoluţia noului virus pe teritoriul României, reuşind să joace un rol important la nivel de societate în monitorizarea pandemiei. Pentru anul acesta, reprezentanţii MedLife doresc să intensifice activitatea diviziei de cercetare a grupului şi, în acest sens, şi-au exprimat intenţia de a extinde programul de secvenţiere a virusului SARS-CoV-2, dar şi de a lansa noi studii pentru a sprijini în continuare autorităţile în combaterea pandemiei.

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group, a declarat: "A fost un an greu, plin de încercări şi tensionat, deopotrivă, pentru cei mai mulţi dintre noi. De la primele semnale la nivel local, ne-am dat seama că nu va fi ceva trecător, aşa că ne-am mobilizat, am lucrat la mai multe scenarii şi ne-am adaptat noilor condiţii. Am lansat programe noi de screening pentru pacienţi cu patologii cronice, dar şi pentru cei care au trecut prin infecţia cu SARS CoV2, am investit în cercetare derulând studii în premieră naţională cu privire la imunizarea naturală pentru COVID-19, secveţierea virusului sau dinamica anticorpilor post infecţie şi post vaccin şi, nu în ultimul rând, am derulat constant programe de testare pentru a ţine în siguranţă colegii, medicii şi asistenţii din toate unităţile noastre. Toate aceste măsuri ne-au ajutat nu doar să ne adaptăm noii realităţi economice, dar şi să optimizăm dinamica businessului pentru perioada următoare. Suntem pregătiţi să capturăm veniturile din viitoarele proiecte de dezvoltare."

Conform comunicatului, grupul MedLife a înregistrat o activitate dinamică şi în zona clienţilor corporate. Astfel, încă de la începutul pandemiei de COVID-19, compania a dezvoltat produse noi pentru a răspunde nevoilor apărute în acest context epidemiologic: de la consultaţii online şi digitalizarea serviciilor de medicina muncii, la programe de informare privind repornirea în siguranţă a business-urilor, consultanţă în ceea ce priveste triajul epidemiologic sau campanii de testare COVID la sediul companiei. Mai mult, plecând de la contextul pandemic şi având o bază solidă a rezultatelor istorice, MedLife a lansat un nou program cu focus pe anticiparea anumitor trenduri în ceea ce priveşte starea de sănătate într-o industrie, respectiv companie, şi personalizarea serviciilor medicale astfel încât să se poată diminua riscurile la diferite patologii în rândul angajaţilor. În esenţă, noul program va ajuta companiile să îşi protejeze angajaţii şi clienţii şi implicit să scadă şi cheltuielile şi să îşi crească productivitatea.

"Este un program unic în România ce are la bază principiile medicinei personalizate. Astfel, în baza unei analize ample a istoricului medical, dar şi a unui cumul de informaţii privind particularităţile fiecărei industrii, implicit companii în parte vom putea oferi programe medicale personalizate care să contribuie la diminuarea riscului la diferite patologii în rândul angajaţilor. Practic, putem acţiona foarte targetat pe fiecare colectiv în parte, iar pe baza evaluării factorilor de risc, a afecţiunilor, a efectelor adverse asupra business-ului, putem adapta programele medicale astfel încât să îmbunătăţim starea de sănătate a angajaţilor şi să ajutăm companiile să propulseze. În felul acesta companiile partenere vor reuşi nu doar să aibă grijă de sănătatea angajaţilor, dar şi să scadă cheltuielile şi să crească nivelul de productivitate" , a declarat Mihai Marcu.

În perspectivă, pentru 2021, reprezentanţii companiei anunţă că vor continua să fie receptivi şi proactivi la tot ce aduce această pandemie dar, totodată, vor continua şi planurile de dezvoltare şi extindere post-COVID, notează sursa citată.

"Suntem conectaţi cu tot ceea ce înseamnă dinamica economică actuală, avem planuri de dezvoltare şi extindere şi suntem pregătiţi să avansăm, însă ne uităm cu atenţie în piaţă, pentru a apăsa pe acceleraţie la momentul potrivit. În continuare vom avea ca obiectiv prioritar sănătatea şi siguranţa pacienţilor noştri urmând să ne adaptăm constant la nevoile lor actuale, grevate de contextul pandemic. Din punct de vedere operaţional, vrem să consolidăm poziţia noastră pe piaţa din România, pe care o considerăm foarte importantă şi cu potenţial mare de dezvoltare, şi, în măsura în care vor exista oportunităţi ne dorim să testăm şi piaţa din regiune.

Dispunem de linii de credit care sunt dedicate atât programului de achiziţii, cât şi dezvoltării de proiecte destinate recuperării pacientului post-COVID, având la dispoziţie noua majorare, în valoare de 20 milioane euro, la care se adaugă lichidităţi importante generate de diviziile noastre de business. Totodată, vom continua, gradual, lucrările la dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park, care are potenţialul de a deveni în perioada următoare cel mai complex proiect medical din România şi se va compara lejer cu alte entităţi medicale de dimensiuni foarte mari din Europa. Noile investiţii şi achiziţii vor fi atent calibrate în funcţie de evoluţia pandemiei", a specificat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Societatea M a efectuat o majorare a capitalului social prin care numarul de actiuni a crescut de 5 ori (5 actiuni gratuite la 1 veche ).Societatea M a comunicat la Bursa ca pretul de referinta pentru data de 30.12.2020( ex date ) este 10.1000 lei.Tot M a comunicat ca actiunile gratuite au fost alocate in data de 15.02.2021.Teoretic pretul de revenire al actiunii M ar fi trebuit sa fie...Practic este cel care este !

    1. ESTE , CEL CARE ESTE !!! INSA E CUMPLIT , DE MARE !!! CEL CARE A CUMPARAT ACTIUNEA , LA PRETUL DE 62 DE LEI , NU A CASTIGAT NIMIC , PANA ACUM !!! DOAR , S-A FRACTIONAT !!! TREBUIE SA PUI LA SOCOTEALA , D-LE AUGUSTIN , CA ACTIUNEA '''''' M ''''''', ESTE O ACTIUNE DE TIP , '''''' ARISTOCRATIC ''''''', CU CARE PIATA DE CAPITAL ROMANEASCA , NU PREA E OBISNUITA !!! DIN EA , AU DE CASTIGAT , EFECTIV , DOAR ACTIONARII PRINCIPALI !!! ASA A FOST , EA CREATA !!! NASCOCITA !!! SA LUCREZE , EFECTIV , NUMAI PENTRU '''''' UNII '''''' !!! NU STIU , DACA MA INTELEGI !!! DACA NU , GANDESTE !!! SI , IAR GANDESTE !!! SI , IAR GANDESTE !!! SI , IAR GANDESTE !!! SCUZA-MA , CA MA REPET !!! DACA AI CUMPARAT ACEASTA ACTIUNE , INSEAMNA CA , AI NIMERIT , INTR-O SERPARIE !!! DIN CARE ARE DE CASTIGAT , DOAR CEI SMECHERI !!! NU E IN INTERESUL MEU , SA-TI BAG VREUN BAN , IN BUZUNAR !!! PENTRU MINE , TU , ESTI DOAR UN STRAIN !!! VERIFI-CA TOTUSI , HOTARARILE LOR ANUALE , PENTRU EI , INSUSI !!! NU-TI SPUN , MAI MULT !!! CU ALTE CUVINTE , NU CREDE , SI CERCETEAZA !!! O SA VEZI CA , A-SI ALOCA LOR INSISI , PRIME ANUALE , DE MILIOANE DE LEI !!! DE CE ??? EI , NU STAU , IN ACTIUNILE ASTEA !!! EI , STAU , PE UN BUTOI CU BANI , LA CARE D-TA , SI CEILALTI ACTIONARI MICI , NU VETI AVEA ACCES !!! ESTI , COPIL MIC !!!

      SI , MAI PUNE LA SOCOTEALA , UN LUCRU !!! UITE CA TE INVAT , PE DEGEABA !!! UN NUMAR DE ANI , DE ACUM INAINTE , PANA VOR MAI FACE O MAJORARE DE CAPITAL , DACA O VOR MAI FACE VREODATA !!! RETINE !!! DACA !!! CU ACTIUNI GRATUITE , CA BANI , DE UNDE !!! SANT DOAR , PENTRU EI !!! DECI : ACTIUNEA '''''' M '''''', VA EVOLUA , LA FEL CA GRUPUL DE ACTIUNI , DE TIP '''''' BALAST ''''', DE LA BURSA , TIP : ROMPETROL RAFINARE , SSIF BROKER , COMPA , etc , etc , CARE NU DAU NIMIC ACTIONARILOR LOR , NICI VREUN BANUT , NICI ACTIUNI GRATUITE , NICI ACTIUNI PREFERENTIALE , NIMIC !!! TOT ASA , V-A FACE SI ACTIUNEA '''''' M''''''' !!! NU CREZI ??? CERCETEAZA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro