Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN CONDIŢIILE PIERDERILOR DIN EVALUAREA ACTIVELOR LA VALOARE JUSTĂ:Profitul SIF1 coboară cu 8,7%, în primul trimestru din 2019

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Discount de tranzacţionare între VUAN şi preţul din piaţă de 55% 

SIF Banat - Crişana (SIF1) a raportat un profit net de 6,63 milioane de lei, pentru primele trei luni ale anului curent, în scădere cu 8,7% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care societatea a suferit o pierdere netă din activele financiare evaluate la valoare justă prin contul de profit şi pierdere de 5,12 milioane de lei, reiese din raportul emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din dividende s-au ridicat, la finele lunii martie a acestui an, la 13,56 milioane de lei, cu 73,2% peste cele din aceeaşi perioadă a anului 2018, în timp ce veniturile din dobânzi au crescut cu 69,8%, până la 1,61 milioane de lei.

Sunt creşteri ce au fost erodate în mare parte de pierderea netă de 5,12 milioane de lei provenită din activele financiare evaluate la valoare justă prin contul de profit şi pierdere, în condiţiile în care, la finele lunii martie 2018, SIF1 avea în contul de profit şi pierdere un câştig de 2,43 milioane de lei, la această categorie.

"Structural, diferenţele pozitive înregistrate din evaluarea unităţilor de fond au fost anulate de diferenţele negative de valoare justă înregistrate în cazul acţiunilor cotate (filiale şi entităţi asociate) şi al obligaţiunilor corporative", se arată în raportul SIF Banat - Crişana.

Este o situaţie ce apare îndeosebi ca urmare căderii generalizate a preţurilor acţiunilor de la BVB de la finele anului trecut, precipitată de vânzirile masive apărute după data de 18 decembrie ca urmare a anunţării de către executiv a măsurilor ce ulterior s-au materializat în OUG 114.

Potrivit raportului SIF1, la data de 31 martie 2019, în categoria acţiunilor clasificate ca evaluate la valoare justă erau incluse, în principal, deţinerile la

Banca Transilvania (TLV), SIF Imobiliare (SIFI), Erste Group Bank (EBS) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD).

La finalul lunii martie a acestui an, Valoarea Activului Net (VAN) al SIF Banat - Crişana se ridica la 2,301 miliarde de lei, cu 16,7% sub cea de la 30 martie 2018, de 2,764 miliarde de lei.

Valoarea Unitară a Activului Net era, la 29 martie 2019, de 4,4488 lei, ceea ce raportat la cotaţia de ieri a SIF1, de 2 lei, oferă un discount de tranzacţionare de 55%.

Capitalizarea societăţii de investiţii financiare la Bursa de Valori Bucureşti este de 1,034 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dacă dețin acțiuni la sif1 , puteți sa îmi Spune-ți cu cât se vând aceste acțiuni in momentul de fata ? Va mulțumesc !

    1. 1,99 lei pe acţiune

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS