Revista BURSA Construcţiilor

ÎN CONDIŢIILE SCĂDERII VENITURILOR FINANCIAREBVB - profit net de 6,3 milioane lei în 2020, cu 7% sub cel de anul trecut

A.I.
Piaţa de Capital / 24 februarie

BVB - profit net de 6,3 milioane lei în 2020, cu 7% sub cel de anul trecut

"Numărul companiilor care se află în diferite etape ale procesului de finanţare sau care şi-au manifestat aceasta intenţie este cel mai ridicat de la debutul pieţei AeRO", se arată în raportul BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a raportat un profit net consolidat preliminar de 6,26 milioane de lei, pentru anul trecut, în scădere cu 7% faţă de cel înregistrat la finalul lui 2019, în condiţiile scăderii veniturilor financiare cu 55%, la 1,89 milioane de lei, reiese din raportul operatorului pieţei noastre de capital publicat, astăzi, pe propriul site.

Veniturile operaţionale s-au ridicat la 42,24 milioane de lei, cu 21% peste cele din anul anterior, creştere influenţată de toate segmentele de activitate ale Grupului, se arată în raportul BVB.

Veniturile din segmentul de tranzacţionare au crescut cu 35%, la 26,66 milioane de lei, ca urmare a creşterii valorilor tranzacţionate în piaţa principală de acţiuni, atât regular cât şi oferte. Veniturile aferente segmentului post-tranzacţionare (DC) au crescut cu 7%, până la 15,97 milioane de lei.

Cheltuielile operţionale au urcat cu 18%, la 36,76 milioane de lei, în principal principal ca urmare a avansului cheltuielilor de personal cu 3,31 milioane de lei, pe fondul înregistrării a 1,21 milioane de lei cheltuieli de personal ale noii filiale CCP.RO (faţă de 0,03 milioane de lei în 2019), a avansului cheltuielilor cu salariile, a cheltuielilor cu serviciile prestate de terţi cu 1,94 milioane lei (în principal cheltuieli de consultanţă aferente procesului de autorizare a CCP.RO), precum şi a altor cheltuieli operaţionale, inclusiv pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform raportului.

În aceste condiţii, profitul operaţional consolidat al Grupului BVB la finele anului trecut s-a ridicat la 5,47 milioane de lei, cu 44% peste cel din 2019.

În ceea ce priveşte declinul veniturilor financiare nete, BVB indică înregistrarea unei pierderi de 0,35 milioane de lei (faţă de un profit de 1,02 milioane de lei în 2019) din diferenţe nerealizate de curs valutar din reevaluarea instrumentelor financiare în valută, precum şi creşterea estimărilor pentru pierderi anticipate din credit conform IFRS 9, pe fondul creşterii CSD-ului (Credit Default Swap) 12M pentru ţara noastră, cu impact de 0,66 milioane de lei. De asemenea, în trimestrul al treilea din 2019 au fost înregistrate venituri de 0,54 milioane de lei din vânzarea de titluri de stat, care nu au mai apărut în 2020.

Privind perspectivele pentru primul trimestru al acestui an, BVB se aşteaptă la o evoluţie solidă a pieţelor de capital şi un interes ridicat pentru produsele listate pe platformele sale, în contextul revenirii macroeconomice.

"Interesul pentru finanţări prin piaţa alternativă a BVB, piaţa AeRO, pentru companiile mici şi mijlocii accelerează. Numărul companiilor care se află în diferite etape ale procesului de finanţare sau care şi-au manifestat aceasta intenţie fiind cel mai ridicat de la debutul pieţei AeRO", se menţionează în raport.

De asemenea, sunt aşteptate posibile modificări legislative în privinţa listărilor companiilor de stat, mai arată operatorul pieţei noastre de capital.

Faţă de preţul de închidere de astăzi al acţiunii BVB, de 24,4 lei, capitalizarea bursieră a operatorului pieţei noastre de capital este de 196,4 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro