ÎN DATA DE 25 MARTIE 2020Acţionarii SIF Oltenia se vor întâlni pentru a vota eliminarea pragului de deţinere

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 21 februarie 2020

Acţionarii SIF Oltenia se vor întâlni pentru a vota eliminarea pragului de deţinere

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a convocat acţionarii, pentru data de 25 martie, în vederea eliminării din actul constitutiv al societăţii a prevederilor referitoare la limita de deţinere de 5%, se arată într-o notificare a SIF-ului remisă, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este un demers ce vine la cererea SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), acţionari ai SIF Oltenia ce deţin împreună 5% din societatea de investiţii financiare cu sediul în Craiova, cele două tabere, respectiv SIF1 şi SIF4 de o parte şi SIF5 de cealaltă, având propuneri diferite pentru secretariatul de şedinţă şi a comisiei de numărare a voturilor adunării pentru finalul lunii martie.

SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia au convocat deja acţionarii pentru eliminarea pragului, iar la adunarea de la SIF1 din data de 10 martie se vor găsi pe ordinea de zi şi două puncte introduse la solicitarea SIF5, privind reducerea capitalului social al SIF-ului, prin anularea unui număr de 72,84 milioane de acţiuni, echivalentul a circa 14,07% din societate şi suspendarea dreptului de vot pentru aceste titluri, până la înregistrarea reducerii capitalului social.

Legea Fondurilor de Investiţii Alternative, ce dă posibilitatea eliminării pragului de deţinere la SIF-uri, a intrat în vigoare în data de 24 ianuarie, iar societăţile de investiţii financiare trebuie să se conformeze noilor reglementări în şase luni de la acea dată, ceea ce înseamnă că, începând cu cea de-a doua parte a lunii iulie, este posibil ca unele SIF-uri sau chiar toate să nu mai aibă prag de deţinere, dacă acţionarii vor vota astfel.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. Pa pa Ciurezu cu Gașca ...la revedere

  1. Eu n-as prea crede.

   Așteaptă și vei vedea

   In maxim un an va fi declanșată și acțiunea in răspundere ptr recuperarea prejudiciului creat la societățile la care sif 5 este acționar majoritar. Iar apoi , drumul se lasă spre închisoare . Watch and learn

   Parca erați mai mulți angajați ai sif 5 care comentați...acum văd decât un curajos. Ce se întâmpla ? Buuum

   Te înșeli amarnic. Drăgoi îl va vota la Ordinara pe Ciurezu președinte și pe Aninuta alias “ Aninunta, carnea Peștele și p..a se mănâncă cu mânuță “ vicepreședinte

   Sigur așa se va întâmpla . Ha ha ha

   Angajați ai sif Oltenia au fost văzuți zilele trecute la DNA. Au început deja sa facă denunțuri între ei.

   Stai, stai, stai asa. Tocmai ai facut o insinuare sexuală referitoare la Anina? Bă ejnebun? Vrei sa murim cu toții? Te rog io mult de tot, nu mai fă din astea ca imi moare barzoiul forever!

  Eu pot să cred că la Sif 5 pot fii chestiuni grave,dar,să crezi că le va rezolva Drăgoi mi se pare o greșeală! Asta nu are limite , vrea toate cele 5 Sifuri pe persoană fizică!

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro