ÎN DATA DE 26 SEPTEMBRIEAcţionarii Romaero sunt convocaţi pentru aprobarea vânzării unor active imobiliare şi majorarea capitalului social

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 2022

Acţionarii Romaero sunt convocaţi pentru aprobarea vânzării unor active imobiliare şi majorarea capitalului social

Operaţiunile au mai fost supuse votului acţionarilor, în acest an

Acţionarii Romaero (RORX) sunt convocaţi, în data de 26 septembrie, pentru aprobarea vânzării unor active imobiliare şi majorarea capitalului social, conform unui raport al companiei aerospaţiale publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit convocatorului, Romaero vrea să scoată la vânzare, prin licitaţie deschisă cu strigare: un pachet de terenuri format din patru loturi cu suprafeţe cuprinse între 1.861 de metri pătraţi şi 3.671 de metri pătraţi, situate în sectorul 1 din Bucureşti, o creşă, patru cămine de nefamilişti, o staţie de reglare gaze şi o altă construcţie denumită C4-Post Trafo, toate plasate în sectorul 1 din capitală.

Vânzarea acestor active s-a mai aflat pe ordinea de zi a adunării acţionarilor Romaero. În aprilie acest an, propunerea nu a primit undă verde din partea acţionarilor, în condiţiile în care Ministerul Economiei, care are 57% din companie, a propus amânarea deciziei.

Tot în data de 26 septembrie, acţionarilor Romaero li se va supune la vot majorarea capitalului social al companiei cu valoarea investiţiilor finanţate în anii 2019 şi 2020 de la bugetul de stat, cu o sumă de până la 34,43 milioane de lei, pentru asigurarea capitalului de lucru şi realizarea de investiţii, demers justificat de obligaţia Romaero de a respecta anumite prevederi legale. Operaţiunea ar trebui să se desfăşoare într-o singură etapă, fără primă de emisiune, prin subscrierea în cadrul unei oferte publice cu acordarea dreptului de preferinţă.

Dacă va primi votul acţionarilor, majorarea capitalului social se va realiza prin emisiunea a 13,77 milioane de acţiuni noi, la un preţ de 2,5 lei, similar cu valoarea nominală.

"Subscrierea se poate face de către acţionari, atât în numerar cât şi prin conversia în acţiuni a oricărei creanţe certe, lichide şi exigibile deţinute faţă de societatea Romaero", se arată în convocator.

Şi această propunere s-a mai aflat pe ordinea de zi a acţionarilor companiei aerospaţiale, dar nu a întrunit cvorumul necesar pentru a fi implementată.

Anul trecut, Romaero a avut o pierdere de circa 63 milioane de lei, peste cea din 2020, de 55,8 milioane de lei.

Pe lângă Ministerul Economiei, SIF Muntenia deţine 23,2% din companie şi Fondul Proprietatea 18,9%, conform informaţiilor publicate la BVB.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro