ÎN DATA DE 3 MARTIE,Acţiunile Norofert intră la tranzacţionare, în piaţa AeRO

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Acţiunile Norofert intră la tranzacţionare, în piaţa AeRO

Acţiunile Norofert, producător de inputuri ecologice şi îngrăşăminte organice din ţara noastră, vor intra la tranzacţionare, în data de 3 martie, în piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unui comunicat postat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

În data de 18 iulie 2019, Norofert a derulat un plasament privat prin care a atras 7,25 milioane lei de la 70 de investitori. Aceştia au subscris un număr de 712.500 acţiuni nou emise, cu o valoare nominală de 0,4 lei/titlu şi primă de emisiune de 9,6 lei/acţiune, generând o capitalizare anticipată de peste 20 milioane lei.

În ianuarie 2020, societatea a derulat a doua rundă de finanţare prin piaţa de capital, printr-un nou plasament privat, emiţând obligaţiuni în valoare de 11,5 milioane lei. Goldring este Consultantul Autorizat care a asistat Norofert în derularea plasamentelor private şi admiterea la tranzacţionare pe SMT, piaţa AeRO.

Norofert are un capital social de 802.394 lei, divizat în 2.005.985 acţiuni cu o valoare nominală de 0,4 lei/titlu.

În structura acţionariatului Norofert se regăsesc CEO-ul şi Preşedintele CA, Vlad Andrei Popescu, cu 38,69% din acţiuni, Ileana Popescu (20,79%), Marian Marius Alexe (10,24%), diferenţa de titluri fiind deţinute de alţi acţionari persoane fizice (22,99%) şi acţionari persoane juridice (7,28%).

Înfiinţată în anul 2000 ca o afacere de familie, compania a cunoscut în ultimii doi ani o creştere rapidă după ce a dezvoltat o tehnologie proprie, numită BioChain. Norofert produce îngrăşăminte organice, produse fitosanitare organice, precum insecticide şi fungicide, tratamente pentru seminţe şi tratamente foliare. Compania deţine, în prezent, o cotă de aproximativ 30% din piaţa locală de inputuri pentru agricultura ecologică. La sfârştul anului 2018, Norofert a început să se extindă în afara ţării nostre, semnând primele contracte cu distribuitori din Republica Moldova şi intenţionează să se extindă în continuare în Grecia, Bulgaria, Croaţia şi SUA.

Andrei Iacomi

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS