ÎN PRIMELE 9 LUNI DIN 2020Antibiotice Iaşi a înregistrat un profit brut de 18,65 de milioane de lei

S.B.
Companii / 12 noiembrie 2020

Antibiotice Iaşi a înregistrat un profit brut de 18,65 de milioane de lei

Antibiotice Iaşi a înregistrat, în primele 9 luni ale anului 2020, venituri totale în valoare de 258,08 milioane lei şi cheltuieli totale în valoare de 239,43 milioane lei, astfel profitul brut a fost de 18,65 milioane lei.

Veniturile din vânzări au atins valoarea de 203,44 miloane lei. Afacerile la export au echilibrat veniturile obţinute de companie prin creşterea ponderii acestora la 53,6% în perioada analizată.

Pe fondul crizei mondiale generate de răspândirea virusului SARS-Cov 2, compania Antibiotice a fost identificată de partenerii internaţionali ca un important şi sustenabil producător de medicamente antiinfecţioase sterile injectabile. Câştigarea de licitaţii în sistem internaţional demonstrează recunoaşterea calităţii produselor companiei şi disponibilitatea de a oferi acces populaţiei Europei la medicamente de maximă importanţă folosite în tratamentul bolilor asociate acestei pandemii.

În principal, compania a avut în vedere acoperirea nevoii de medicamente pentru pacienţii din România, dar în acelaşi timp şi-a respectat contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii externi, astfel activitatea de export şi-a atins obiectivele de vânzare, la nivelul de 109,04 milioane lei.

Vânzările de produse finite în teritoriile în care Antibiotice are deschise reprezentanţe (Vietnam, Republica Moldova, Ucraina, Serbia) au înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2020 un salt de 20% în comparaţie cu perioada similară a anului precedent.

Totodată, prin intermediul distribuitorilor din aceste teritorii cât şi de pe pieţe dezvoltate din Uniunea Europeană (Danemarca, Norvegia, Olanda, Marea Britanie, Franţa, Spania) sau Statele Unite ale Americii au fost onorate numeroase solicitări de susţinere a sistemelor sanitare internaţionale cu medicamente antiinfecţioase asociate tratamentului Covid-19.

În ce priveşte exportul de Nistatină - produs pentru care compania este recunoscută ca lider mondial - a fost înregistrată o creştere cu 5% comparativ cu aceiaşi perioadă a anului precedent. Antibiotice intentionează să-şi mărească producţia pentru această substanţă activă, prin îmbunătăţirea procesului de fabricaţie, ceea ce crează premize sănătoase de consolidare a afacerii pe termen lung.

În contextul nevoilor crescute de materiale de protecţie, compania Antibiotice a demarat cercetarea şi testarea de dezinfectanţi produşi pe fluxurile proprii, două soluţii dezinfectante pentru suprafeţe ambalate în flacoane de 1 şi 5 litri conform autorizaţiei de punere pe piaţă eliberată de Institutul Cantacuzino.

Formula propusă de echipa de cercetare pentru gelul dezinfectant pentru mâini este în acest moment în analiză în cadrul unui laborator extern acreditat.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. "Antibiotice a demarat cercetarea şi testarea de dezinfectanţi"

  Antibiotice are resurse tehnice, financiare si de personal semnificative. 

  Cu toate acestea, ca o veritabila companie de stat ce este, ATB reuseste sa piarda startul si sa rateze o sursa de venit. 

  Intr-un an in care pretul dezinfectantelor a explodat, ATB inca cerceteaza in noiembrie 2020 tema, dar de produs nimic. 

  Intre timp, in presa apar articole elogioase la adresa directorului Nani 

  Un pont pentru echipa de cercetare ref. dezinfectant pentru maini: etanol, apa dd, o sare de alchil-amoniu, putina glicerina ca umectant (si eventual putin parfum intr-o formulare alternativa pentru a-i creste adresabilitatea).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro