Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎNCEPÂND CU 15 IULIEFP demarează oferta de răscumpărare la preţul de 1,21 lei/acţiune

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

FP demarează oferta de răscumpărare la preţul de 1,21 lei/acţiune

Titlurile Fondul Proprietatea urcă cu 2,8% 

Oferta de răscumpărare a 150 milioane de acţiuni Fondul Proprietatea (FP) se va derula la preţul de 1,21 lei/titlu, se arată în raportul publicat astăzi de Fond pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), prin care informează că a primit undă verde din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru realizarea operaţiunii de piaţă.

Este un preţ cu 13% peste cel de ieri, când cotaţia FP a încheiat şedinţa de tranzacţionare la 1,07 lei, fapt ce antrenase, până la ora 17:30, o creştere a cotaţiei Fondului la BVB de 2,8%, până la 1,1 lei/acţiune.

Operaţiunea de piaţă, ce va fi intermediată de Banca Comercială Română, se va derula în perioada 15 iulie - 19 august, iar metoda de alocare va fi pro-rata.

Oferta va fi realizată atât la Bucureşti cât şi la Londra, preţul de subscriere pentru Certificatele Globale de Depozit (GDR-uri) ce au la bază acţiuni FP fiind de 60,5 dolari.

Operaţiunea face parte din cel de-al zecelea program de răscumpărare aprobat de acţionarii Fondului în luna noiembrie a anului trecut.

Începând cu data de 14 iunie, Fondul a suspendat execuţia zilnică a programului de răscumpărare a acţiunilor şi a GDR-urilor, iar reluarea achiziţiilor se va realiza, după închiderea ofertei de cumpărare.

Prin cel de-al zecelea program de răscumpărare de acţiuni FP, ce a demarat la începutul lui 2019 şi se va încheia la finalul anului, Franklin Templeton, administratorul Fondului, are în vedere răscumpărarea unui număr de 750 milioane de acţiuni, operaţiune de piaţă ce are drept scop creşterea cotaţiei FP, prentru a reduce discount-ul dintre preţ şi Valoarea Unitară a Activului Net care acum se situează la circa 24%, peste obiectivul de 15%, avut de administrator.

La finalul lunii mai, pentru prima dată de la listarea la BVB din 2011, cotaţia FP a atins preţul de 1 leu/titlu, echivalent cu valoarea nominală la care au fost despăgubite persoanele care au fost expropriate abuziv de către regimul comunist.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS