Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ÎNCEPÂND DE ASTĂZIBRK Financial Group operează ca Market Maker pentru TeraPlast

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

BRK Financial Group operează ca Market Maker pentru TeraPlast

BRK Financial Group (BRK) va opera, începând de astăzi, ca Market Maker al Emitentului (MME) pentru TeraPlast (TRP), cu rolul principal de a susţine lichiditatea acţiunilor producătorului de materiale de construcţii, se arată într-un comunicat al operatorului pieţei noastre de capital.

Alexandru Stanean, director general TeraPlast, a declarat: "Colaborarea cu BRK Financial Group reprezintă un nou pas în linie cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru acţionari, prin îmbunătăţirea lichidităţii şi minimizarea volatilităţii. În activitatea noastră ne bazăm pe implementarea celor mai bune practici la nivel internaţional şi ne dorim să devenim un model şi pentru alte companii care vor sa faca pasul spre bursă".

BRK Financial Group va menţine cotaţii ferme de market maker la un spread (diferenţă) maxim dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare de 1%, pentru cel puţin 750.000 de acţiuni TRP.

Ofertele vor fi menţinute pentru o perioadă de cel puţin 90% din şedinţa bursieră sau, dacă simbolul a fost suspendat de la tranzacţionare, din perioada în care s-a tranzacţionat în cursul şedinţei bursiere.

Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat: "Ne dorim un plus semnificativ de lichiditate la bursă şi, cadrul privind Market Makerul Emitentului ne arată că oportunităţile sunt accesate cu precădere atunci când companiile au la dispoziţie mediul necesar dezvoltării. Acest lucru demonstrează că Bursa de Valori Bucureşti îşi îndeplineşte rolul de a implementa cele mai eficiente soluţii pentru dezvoltarea lichidităţii, în special, şi a pieţei, în general".

De la începutul acestei săptămâni, şi MedLife beneficiază de serviciile BRK Financial Group pentru activitatea de market making.

TeraPlast a fost listată la BVB în iulie 2008, fiind inclusă în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR şi BET-Plus.

Raportat la ultimul preţ de tranzacţionare al acţiunilor TRP de ieri, de 0,314 lei, valoarea de piaţă a producătorului de materiale de construcţii la BVB este de 420 milioane de lei.

Andrei Iacomi

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS