ÎNTRE 6 ŞI 10 IANUARIEBanca Transilvania şi-a răscumpărat 3,57 milioane acţiuni

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Banca Transilvania şi-a răscumpărat 3,57 milioane acţiuni

Banca Transilvania (TLV), emitentul cu cea mai mare lichiditate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), şi-a răscumpărat 3,568 milioane de acţiuni, între 6 şi 10 ianuarie, pentru care a plătit circa 9,2 milioane de lei, informează instituţia de credit din Cluj printr-un raport remis operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile, ce au fost achiziţionate la preţuri situate între 2,5552 lei şi 2,6175 lei, fac parte din programul aprobat de acţionarii băncii în luna aprilie a acestui an.

Atunci, acţionarii TLV au dat undă verde pentru răscumpărarea a cel mult 35 milioane de acţiuni, echivalentul a maxim 0,7268% din capitalul băncii, achiziţiile realizându-se la preţurile din piaţă, dar care nu poate fi mai mare de 4 lei/titlu.

După un alt program de răscumpărare din prima parte a anului trecut Banca Transilvania a anunţat, în finalul lunii mai 2018, că urmează să acorde gratuit 30 milioane de acţiuni, echivalentul a 0,62378% din capitalul social de atunci al băncii, angajaţilor cu performanţe bune în activitate, res-pectiv membrii ai Consiliului de Adminis-traţie, ai conducerii, directori, dealeri şi angajaţi din subsidiare.

Banca Transilvania este una dintre cele trei companii de la BVB care îndeplinesc criteriile de lichiditate aferente pieţelor emergente secundare conform standardelor agenţiei de rating FTSE Russell, catgorie în care bursa noastră va intra din toamna anului viitor. În plus, societatea este cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital în indicele MSCI Frontier Markets.

Valoarea de piaţă a instituţiei de credit din Cluj este de 13,639 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS