ÎNTRE 6 ŞI 10 IANUARIEBanca Transilvania şi-a răscumpărat 3,57 milioane acţiuni

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2020

Banca Transilvania şi-a răscumpărat 3,57 milioane acţiuni

Banca Transilvania (TLV), emitentul cu cea mai mare lichiditate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), şi-a răscumpărat 3,568 milioane de acţiuni, între 6 şi 10 ianuarie, pentru care a plătit circa 9,2 milioane de lei, informează instituţia de credit din Cluj printr-un raport remis operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile, ce au fost achiziţionate la preţuri situate între 2,5552 lei şi 2,6175 lei, fac parte din programul aprobat de acţionarii băncii în luna aprilie a acestui an.

Atunci, acţionarii TLV au dat undă verde pentru răscumpărarea a cel mult 35 milioane de acţiuni, echivalentul a maxim 0,7268% din capitalul băncii, achiziţiile realizându-se la preţurile din piaţă, dar care nu poate fi mai mare de 4 lei/titlu.

După un alt program de răscumpărare din prima parte a anului trecut Banca Transilvania a anunţat, în finalul lunii mai 2018, că urmează să acorde gratuit 30 milioane de acţiuni, echivalentul a 0,62378% din capitalul social de atunci al băncii, angajaţilor cu performanţe bune în activitate, res-pectiv membrii ai Consiliului de Adminis-traţie, ai conducerii, directori, dealeri şi angajaţi din subsidiare.

Banca Transilvania este una dintre cele trei companii de la BVB care îndeplinesc criteriile de lichiditate aferente pieţelor emergente secundare conform standardelor agenţiei de rating FTSE Russell, catgorie în care bursa noastră va intra din toamna anului viitor. În plus, societatea este cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital în indicele MSCI Frontier Markets.

Valoarea de piaţă a instituţiei de credit din Cluj este de 13,639 miliarde de lei.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro