Abonament gratuit

Investiţie de 363,3 milioane euro pentru construirea unui pod peste Dunăre

M.A.
Miscellanea /

Investiţie de 363,3 milioane euro pentru construirea unui pod peste Dunăre

Fondul European de Dezvoltare Rurală (FEDR) investeşte 363,3 milioane de euro pentru construirea unui pod peste Dunăre în oraşul Brăila, a anunţat, luni, Comisia Europeană, care precizează că proiectul implică, de asemenea, construirea unor drumuri de legătură pentru a îmbunătăţi conexiunile de transport dinspre Marea Neagră înspre nord-estul României, informează news.ro.

Proiectul ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2023.

"Acest proiect finanţat de UE va îmbunătăţi în mod clar calitatea vieţii în regiune, prin trasee rutiere mai scurte şi mai sigure. Prin conexiuni mai simple către Moldova şi către Ucraina, proiectul de coeziune va contribui şi la intensificarea relaţiilor UE cu vecinii săi", a declarat Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri privind extinderea şi politica regională.

Acest proiect, care face parte din reţeaua transeuropeană de transport, va îmbunătăţi legătura dintre nordul ţării, oraşul Tulcea, Delta Dunării şi portul Constanţa din sud.

În prezent, conexiunea se poate face numai prin podul Giurgeni-Vadul Oii (aflat la 88 km la sud de Brăila) sau cu feribotul de la Brăila şi Galaţi.

De obicei, traversarea cu feribotul este închisă iarna şi primăvara, din cauza îngheţului, a ceţii sau a furtunilor. Noul pod va oferi o alternativă mai rapidă, durata traseului scăzând cu aproximativ 50 de minute.

Podul suspendat peste Dunăre este cuprins în Master Planul General de Transport al României si face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investitii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 - 2020, Axa Prioritară 2 "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient".

Contractul pentru proiectarea şi execuţia "Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila" a fost semnat în data de 15 ianuarie 2018 între CNAIR şi asocierea Astaldi - IHI Infrastructure Systems, la o valoare de 1,996 miliarde lei (422 milioane euro), fără TVA. Odată terminat, podul suspendat va fi cel mai lung din ţară şi al treilea din Europa, după lungimea segmentului central.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie