Iohannis: "Bilanţul primelor şase luni de guvernare este că aţi băgat ţara în criză "

Ziarul BURSA #Politică / 30 iunie 2017

Încetaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară"

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet, că PSD-ALDE a băgat ţara în criză, după primele şase luni de guvernare, fiindcă nu a ştiut să guverneze. "Aţi băgat ţara în criză", a spus Iohannis.

Şeful statului a declarat: "Domnule prim-ministru, onoraţi miniştri, va doresc mult succes. Noi, românii, şi dumneavoastră, Guvernul, avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia şase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a investi un Guvern PSD-ALDE după ce au fost câştigate alegerile parlamentare de către această coaliţie. O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime şase luni ar putea suna - aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi. Că a fost vina sau că este vina fostului prim-ministru, care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a ştiut să plece singur, sau a altcuiva, nu e o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii".

El a mai spus că Guvernul Grindeanu nu va rămâne în istorie pentru mandatul scurt, ci pentru Ordonanţa 13.

"Fostul guvern nu va rămâne în istorie pentru scurtimea mandatului, ci va rămâne în istorie pentru nefericita Ordonanţă 13, iar coaliţia PSD - ALDE prin faptul că şi-a demis prin moţiune de cenzură propriul guvern", a afirmat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut partidelor care au votat guvernul Mihai Tudose - PSD, ALDE şi UDMR - să înceteze "cu această ţopăiala fiscal-bugetară".

Iohannis s-a arătat surprins de modificările din programul de guvernare şi de introducerea de noi taxe şi impozite, dupa ce abia a promulgat legea prin care cresc salariile: "Nu veţi mai putea merge în faţa românilor cu argumentul că acest program a fost votat. În şase luni, schimbăm de la reduceri de taxe la reintroduceri, de la creşteri de salarii la taxa de solidaritate. Un astfel de comportament nu se încadrează în predictibilitate fiscal bugetară. Un astfel de comportament cu siguranţă induce dubii în mediul de afaceri. Dacă va fi sustenabil, nu ştiu, dar stimaţi PSD-işti, ALDE-işti, UDMR-işti, în numele românilor vă rog să încheiaţi cu această ţopăială fiscal bugetară.

Preşedintele a solicitat miniştrilor să guveneze în aşa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%: "Vă rog să faceţi tot ce e necesar pentru a arăta partenerilor noştri din NATO, din UE, că suntem oameni serioşi, suntem o ţară serioasă, cu toate sincopele politice, şi că ştim să ne respectăm angajamentele.

Dovediţi că ştiţi să respectăm angajamentul de 2% pentru apărare, dovediţi că suntem capabili să ţinem deficitul sub control, să avem în continuare creştere economică".

Klaus Iohannis le-a urat succes miniştrilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro