Kadri Simson: "UE trebuie să îşi reducă importurile de gaze lichefiate ruseşti în acest an"

S.B.
Lifestyle / 15 martie

Kadri Simson: "UE trebuie să îşi reducă importurile de gaze lichefiate ruseşti în acest an"

Uniunea Europeană pune din ce în ce mai mult presiune asupra importatorilor de gaze naturale lichefiate ruseşti, pentru ca aceştia să îşi reducă achiziţiile în acest an, a declarat comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, informează Agerpres.

Aceste presiuni fac parte dintr-o campanie mai largă a Europei de a-şi modifica sursele de aprovizionare şi a submina finanţarea "pentru maşina de război" a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, după debutul invaziei din Ucraina, scrie Bloomberg.

În timp ce livrările de gaze naturale ruseşti prin conducte către UE au coborât la minime istorice, importurile de gaze lichefiate ruseşti ale blocului comunitar au crescut. Kadri Simson a dezvăluit că a discutat acest subiect vineri, la o reuniune pe energie cu oficialii din SUA, care în prezent sunt principalul furnizor al UE de gaze lichefiate.

"Mesajul meu a fost acela că în acest an trebuie să renunţăm şi mai mult la exporturile Rusiei", a spus Kadri Simson la finalul Consiliului pentru Energie SUA-UE, care a avut loc la Washington. "În interiorul UE, noi majorăm treptat presiunile asupra jucătorilor europeni, pentru ca aceştia să îşi reducă achiziţiile de gaze lichefiate ruseşti şi, din nou, încrederea în livrările venite din SUA este importantă", a adăugat comisarul european.

Guvernele statelor membre vor dobândi un nou instrument pentru a opri achiziţiile de gaze ruseşti, după ce, peste câteva săptămâni, va intra în vigoare o nouă lege care le va permite guvernelor să blocheze astfel de livrări, fără a fi nevoie să recurgă la sancţiuni. Unele state membre au cerut Comisiei Europene să asigure o utilizare coordonată a reglementărilor, pentru a evita ca livrările de gaze ruseşti să fie redirecţionate spre ţările vecine, care ar putea să întârzie punerea în aplicare a noilor reglementări.

Măsura va permite ţărilor membre UE să împiedice, temporar, exportatorii din Rusia şi Belarus să rezerve capacităţile de infrastructură de care au nevoie pentru a livra gaze lichefiate şi gaze naturale, în ideea de a-şi proteja interesele vitale de securitate.

"În ultimele luni, am văzut cum veniturile strânse de Rusia au scăzut, dar mai avem foarte multe de făcut, pentru a împiedica venirea gazelor lichefiate ruseşti pe pieţele europene", a spus Simson. Aceasta a adăugat că blocul comunitar poate face faţă încetării tranzitului de gaze naturale ruseşti prin conductele care traversează Ucraina, "fără riscuri majore la adresa securităţii aprovizionării."

Aceste livrări, care în prezent se ridică la aproximativ 14 miliarde metri cubi, acoperă cea mai mare parte a cererii de gaze în Austria, Ungaria şi Slovacia.

"Poziţia UE rămâne aceea că există rute alternative de aprovizionare, prin utilizarea reţelei din sud spre vest, prin folosirea facilităţilor de gaze lichefiate şi alte conducte de interconectare", a precizat Simson. "Continuăm să lucrăm îndeaproape cu statele membre cele mai afectate pentru a ne asigura că alternativele sunt pregătite", adăugat oficialul european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb