KATHLEEN KAVALEC, VIITOARE AMBASADOARE A SUA:''România este un model pentru alţi membri NATO''

G.D.
Internaţional / 30 noiembrie 2022

''România este un model pentru alţi membri NATO''

"România este un model pentru alţi membri NATO", a declarat Kathleen Kavalec, nominalizată la funcţia de ambasador al Statelor Unite în România, ieri, în timpul audierii în Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului american, conform site-ului foreign.senate.gov, notează Agerpres.

"Azi, România este un model pentru alţi membri NATO. Ea a bugetat 2% din PIB pentru apărare - şi, cel mai recent, s-a angajat să-şi ridice bugetul pentru apărare la 2,5% la sută, în mare parte alocat pentru achiziţionarea de echipamente din SUA în efortul ei robust de modernizare. Ea găzduieşte forţe multinaţionale NATO şi este un contribuitor de lungă durată la misiunile şi operaţiunile NATO din întreaga lume", a subliniat dna Kavalec, declarându-se "onorată să apară în faţa" comitetului "în calitate de candidat al preşedintelui Biden pentru funcţia de ambasador al SUA în România".

"În timp ce discutăm, secretarul (de stat american Antony n.r.) Blinken se află la Bucureşti, ceea ce subliniază importanţa parteneriatul nostru de lungă durată cu România", a notat ea.

"Am avut plăcerea de a servi înainte în România, ca ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada din Bucureşti", a amintit ea. "În acest rol, am călătorit în toată ţara pentru a ne îndeplini programele pentru diplomaţia publică şi extinde reţeaua noastră de American Corners - centre de resurse unde românii pot afla mai multe despre cultura, istoria şi guvernul american", a adăugat ea.

"Subliniind priorităţile politice" care îi vor ghida activitatea ca ambasador american în România, dacă va fi confirmată, Kathleen Kavalec a spus că "în primul rând, mă voi angaja pentru siguranţa şi securitatea echipei Misiunii noastre şi a cetăţenilor americani care trăiesc, lucrează şi călătoresc în România".

"În al doilea rând, dacă voi fi confirmată, voi promova cooperarea noastră cu România în chestiuni vitale de securitate".

"De la sfârşitul dictaturii comuniste în 1989, România a făcut progrese remarcabile în construirea unei veritabile democraţii şi economii de piaţă. România a spus clar, de la început, că scopul ei era aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, iar prin muncă asiduă şi determinare, ţara şi oamenii ei au reuşit", a notat ea.

"Am fost prezentă în 2008 când România a găzduit la Bucureşti summitul NATO, o sursă de mândrie pentru întreaga ţară. Eu şi familia mea ne-am alăturat celebrărilor de Anul Nou 2007 la Sibiu - conduse de primarul de atunci, actualul preşedinte Klaus Iohannis - salutând aderarea oficială a României la UE", a amintit ea.

"Sunt hotărâtă să lucrez îndeaproape cu România în timp ce suntem uniţi împotriva războiului Kremlinului, neprovocat, nejustificat şi îngrozitor contra Ucrainei. Determinarea fermă a României a fost deosebit de lăudabilă în această criză. Ţara şi oamenii ei au primit cu braţele şi inimile deschise peste două milioane şi jumătate de refugiaţi ucraineni, dintre care mai mult de 85.000 rămân în ţară, şi i-a sprijinit cu generozitate pe aceşti refugiaţi cu asistenţă critică şi servicii esenţiale", a notat Kathleen Kavalec.

"În plus, România a sprijinit sancţiunile fără precedent pentru a slăbi maşina de război a lui Putin şi a ajutat Ucraina printr-o gamă largă de alte activităţi umanitare şi eforturi de securitate", a adăugat ea.

Angajându-se "să lucreze la aprofundarea şi extinderea cooperării noastre economice cu România", Kathleen Kavalec a declarat că "va încuraja eforturile României de a promova un climat de afaceri care să faciliteze investiţiile din SUA" şi că "va susţine eforturile României de a lupta împotriva corupţiei şi a consolida instituţiile democratice, inclusiv în sprijinirea unei mass-media libere şi independente".

"Mă voi angaja să extind parteneriatul nostru american de lungă durată cu România. Anul acesta, Statele Unite şi România sărbătoresc 25 de ani de Parteneriat Strategic bilateral. Aştept cu nerăbdare să fac următorii paşi pentru a construi pe baza acestui fundament puternic", a conchis Kathleen Kavalec, prima femeie nominalizată de preşedintele Joe Biden pentru funcţia de ambasador al SUA în România, în timpul audierii în Senatul american.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cedarea intereselor nationale este un exemplu negativ

    Un model de obiedienta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro