Lovitură de teatru la "Eforie": acţionarii lăsaţi pe-afară au schimbat conducerea societăţii

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iulie 2004

Micii acţionari, reprezentînd 0,18% din capitalul societăţii, susţin că au ţinut AGA la cea de-a doua convocare şi au ales un nou consiliu de administraţie

Cu o zi înainte, ei nu au fost primiţi în AGA

După ce acţionarii societăţii "Eforie" din Eforie Nord nu au fost primiţi luni la AGA, conform convocatorului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, ei s-au reunit ieri şi au ţinut AGA, la cea de-a doua convocare. Acţionarii reprezentînd 0,18% din capital s-au întrunit în curtea societăţii "Eforie" pentru că nu au fost primiţi în sediu. Ei au ales un nou consiliu de administraţie, format din Dan Paul, Luca Ciocănel şi Sorin Muflic, urmînd să aleagă şi noul preşedinte. Adunarea a stabilit ca noii membri ai CA să aibă aceleaşi indemnizaţii ca şi cei vechi. O altă hotărîre luată de acţionari a fost să nu mai vîndă din active pentru că s-ar încasa preţuri mult mai mici decît valorează.

Membrii aleşi de micii acţionari urmează să întocmească un raport cu privire la hotărîrile pe care le-au luat, urmînd să îl trimită Bursei de Valori pentru informarea tuturor celor interesaţi.

Societatea "Eforie" a trimis spre avizare convocatorul pentru adunarea generală a acţionarilor la BVB, care l-a afişat pe site-ul propriu. Numai că, între timp, conducerea societăţii s-a răzgîndit şi a revocat convocatorul fără, însă, să mai informeze Bursa. În consecinţă, acţionarii societăţii "Eforie" s-au prezentat luni la AGA, însă nu au fost primiţi. Ei s-au întrunit totuşi, susţinînd că ţin AGA, la cea de a doua convocare aşa cum specifica anunţul publicat la BVB.

Conform informaţiilor BVB, la "Eforie" ar fi trebuit să aibă loc, luni, două adunări generale. Una era extraodinară şi avea pe ordinea de zi majorarea capitalului social cu valoarea terenurilor asupra cărora obţinuse titluri de proprietate şi modificarea actului constututiv în sensul schimbării denumirii societăţii şi completării obiectului de activitate. Cealaltă AGA trebuia să fie ordinară şi avea pe ordinea de zi alegerea membrilor CA pentru un nou mandat de patru ani şi vînzarea unor active din patrimoniul societăţii.

Acţionarii care au reprezentat 0,18% din capital puteau să ţină doar AGA Ordinară la cea de a doua convocare, pentru cea extraordinară avînd nevoie de un cvorum de 50% plus unul din capitalul social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro