Lucian Bode: "Lupta electorală de anul viitor face cât zece şcoli de vară"

V.S.
Politică / 15 septembrie

Lucian Bode: "Lupta electorală de anul viitor face cât zece şcoli de vară"

Lucian Bode a declarat, vineri, la Şcoala de Vară a TNL de la Neptun, că implicarea tinerilor liberali în lupta de electorală de anul viitor face cât zece şcoli de vară, potrivit News.ro.

"În lunile ce vin Implicarea voastră activă şi combativă nu doar pe reţelele sociale, ci şi în discuţiile directe cu colegii dumneavoastră, colegii de generaţie, în întregul efort de calm electoral al PNL reprezintă, în opinia mea, evident, cât zece şcoli de vară. Nicio şcoală de vară nu poate suplini experienţa politică reală pe care o veţi avea. Această experienţă vă va căli şi vă va cizela. Dar trebuie să fiţi implicaţi, prezenţi în acţiuni, foarte bine coordonaţi şi sincronizaţi, dar mai ales convingători. Vreau să daţi tonul la această desfăşurare de forţe care va urma, pentru că atingerea ţintelor ne va garanta un lucru extrem, extrem de important: continuarea actului de guvernare cu PNL la guvernare 2024 - 2028", a afirmat Lucian Bode.

"Primele alegeri sunt cele europarlamentare. Ele vor da trendul. Timpul va fi scurt între alegerile care vor urma, deci va fi greu să te repliezi, să reconfigureze din mers. Aşadar, miza europarlamentarelor, ca prim scrutin în 2024, va fi una foarte, foarte mare. Rezultatele la europarlamentare vor da sau nu, din contră, vor tăia aripi şi avântul în a doua jumătate a anului 2024, când vorbim despre locale, parlamentare şi prezidenţiale. E şi o miză civilizaţională, dacă vreţi. alegem Occidentul şi valorile civilizaţiei euro-atlantice, Occidentul în care România poate avansa în continuare, în siguranţă către nucleul celor mai prospere state democratice din Europa", a explicat secretarul general al PNL.

"Sau alegem, Doamne fereşte, modelul putinist. Am trăit pe pielea mea, în tinereţe, modelul putinist, în varianta de prototip a comuniştilor români: sărăcie, frică, minciuna generalizată a fost condimentat după 1989 cu circari pentru a-l face mai atractiv, cu scandalagii agresivi, pentru intimidarea oamenilor buni şi alimentat cu provocări şi propagandă pentru a sădi neîncrederea. Obiectivul acestui model de esenţă totalitară rămâne însă, dragii mei, acelaşi: revenirea României, Doamne fereşte, şi a ţărilor din est, căci modelul este generalizat, sub cizmă rusească. Nu dorim să se întâmple acest lucru, nu de dorim ca extremiştii să câştige voturi importante în România", a mai declarat Bode.

"Combateţi activ clişeele propagandei anti-PNL şi clişeele propagandei antioccidentale. Acestea se reinventează mereu, iar noi trebuie să avem mereu antidotul la populismul grotesc şi la discursul mincinos. Să nu vă pierdeţi entuziasmul când auziţi tot soiul de profeţi ai Apocalipsei, în ceea ce priveşte politica românească şi în ceea ce priveşte Partidul Naţional Liberal, sau, în ce priveşte civilizaţia occidentală, NATO ori Uniunea Europeană. Aveţi încredere în forţele proprii şi în Partidul Naţional Liberal. Aveţi încredere în forţa comunităţii occidentale. Este important să nu vă lăsaţi intimidaţi. Toţi aceşti prooroci ai nenorocirii, exact asta vor, exact asta urmăresc, să vă demobilizeze, să vă pună în defensivă, să vă facă să vă justificaţi, să sădească neîncrederea în Partidul Naţional Liberal", a mai transmis Lucian Bode.

"Dacă analizaţi, sunt două feluri de discurs, politic vorbind. Unii care s-au dat salvatori şi au eşuat lamentabil, iar acum văd totul în negru şi nicio schimbare în bine a României. Ceilalţi, populiştii, agresivi, buni numai de circ şi gargară politică, acuză zgomotos ceea ce ei numesc decadenţa Occidentului şi tac în faţa agresiunii ruse. Sunt clişeele a două partide care speră să crească pe seama noastră. Unul care s-a dovedit imatur politic, celălalt care e populist, agresiv. Primul zice că e progresist şi liberal, de fapt, e de stânga şi e imatur. Mă refer la USR. Celălalt partid e populist agresiv, în tradiţia lui Corneliu Vadim Tudor, se dă de dreapta şi conservator, dar îşi ia lumină de la Răsărit", a mai transmis Lucian Bode.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb