LUCIAN BODE: "Subunitatea de pompieri de la Domneşti va contribui la protecţia comunităţilor prin scurtarea timpilor de reacţie"

F.D.
Politică / 11 august

"Subunitatea de pompieri de la Domneşti va contribui la protecţia comunităţilor prin scurtarea timpilor de reacţie"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că subunitatea de pompieri din localitatea Domneşti, inaugurată astăzi, va contribui "în mod substanţial" la protecţia comunităţilor prin scurtarea timpilor de reacţie în situaţii critice, adăugând că ea va deservi o populaţie de peste 30.000 de locuitori, informează Agerpres.

"Furnizarea de servicii de calitate pentru cetăţeni este şi va rămâne un obiectiv prioritar al Ministerului Afacerilor Interne. Acest aspect presupune inclusiv dezvoltarea de parteneriate cu autorităţile publice locale pentru implementarea unor proiecte durabile pentru siguranţa comunităţii. Investiţiile în sediile moderne, în echipamente şi dotări performante sunt investiţii pentru o viaţă mai bună şi mai sigură în comunităţile care sunt deservite de structurile Ministerului Afacerilor Interne. Punctul de lucru inaugurat astăzi (joi - n.r.), aici, în localitatea Domneşti, aflat în aria de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov, este un astfel de proiect, care va contribui în mod substanţial la protecţia comunităţilor prin scurtarea timpilor de reacţie în situaţii critice şi, implicit, la salvarea de vieţi omeneşti", a declarat Lucian Bode la evenimentul de inaugurare a unei noi subunităţi de pompieri în localitatea Domneşti, judeţul Ilfov.

Ea a adăugat că proiectul de la Domneşti poate fi luat ca model pentru cele 100 de subunităţi ce se vrea a fi construite în mediul rural.

"Proiectul nostru este să finanţăm din fonduri europene nerambursabile 100 de subunităţi de pompieri în mediul rural. Proiectul de la Domneşti poate fi luat ca model, ca proiect pilot. 400.000 de euro nu este o investiţie pe care să nu o putem suporta din fonduri europene pentru cele 100 de subunităţi la nivel naţional", a mai afirmat Bode.

Subunitatea de la Domneşti va deservi o populaţie de peste 30.000 de locuitori

"Prin investiţia de la Domneşti, cei mai câştigaţi sunt cetăţenii, care au în proximitate o unitate de intervenţie care va contribui în mod decisiv la dezvoltarea serviciilor publice de urgenţă într-o zonă care se află într-o expansiune urbană şi industrială puternică. Valoarea acestei investiţii este cu atât mai mare cu cât ea acoperă o arie extinsă de intervenţie. Acest punct de lucru va avea repartizate patru unităţi administrativ teritoriale în zona de competenţă, pe o rază de acţiune de aproximativ 100 de kilometri pătraţi şi va deservi o populaţie de peste 30.000 de locuitori", a arătat ministrul.

Totodată, Lucian Bode a explicat că poziţionarea demografică a punctului de lucru va permite intervenţii prompte în zona unui important nod de trafic rutier: Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, Drumul Naţional de Centură Bucureşti şi pe segmentul de sud al viitoarei autostrăzi de centură a Capitalei.

"Vorbim de o poziţionare strategică a acestui punct de intervenţie, care va avea un impact major şi va securiza întreaga zonă din punct de vedere al rapidităţii misiunilor de salvare.(...) În cazul de faţă, timpul de răspuns va fi unul semnificativ îmbunătăţit, fiind redus la aproximativ 10 minute faţă de 18 minute, cât este în prezent. De cele mai multe ori, viteza de reacţie face diferenţa între viaţă şi moarte", a evidenţiat ministrul Afacerilor Interne.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro