LUCIAN BODE:"Trebuie să acordăm o atenţie egală tuturor rutelor europene de migraţie şi să avem o abordare europeană unitară"

F.D.
Politică / 26 noiembrie 2022

"Trebuie să acordăm o atenţie egală tuturor rutelor europene de migraţie şi să avem o abordare europeană unitară"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că trebuie acordată o atenţie egală tuturor rutelor europene de migraţie şi trebuie să existe o abordare europeană unitară, care să răspundă preocupărilor statelor membre care se află sub presiune migratorie, conform News.ro.

"Într-adevăr, situaţia din unele ţări de origine este îngrijorătoare. De aceea, este necesar să continuăm să abordăm dimensiunea externă a migraţiei şi să avem un parteneriat consolidat cu statele de origine şi de tranzit", arată el.

"Am participat astăzi, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, organizată de Preşedinţia cehă a Consiliului UE. Dezbaterile au vizat evaluarea provocărilor migraţioniste de-a lungul tuturor rutelor europene de migraţie. Migraţia ilegală este o temă deosebit de importantă la nivel european şi apreciez iniţiativa Preşedinţiei cehe a Consiliului UE de a aborda acest subiect care ne preocupă constant pe toţi. Am subliniat în intervenţia mea că trebuie să acordăm o atenţie egală tuturor rutelor europene de migraţie şi că trebuie să avem o abordare europeană unitară, care să răspundă preocupărilor statelor membre care se află sub presiune migratorie. Într-adevăr, situaţia din unele ţări de origine este îngrijorătoare. De aceea, este necesar să continuăm să abordăm dimensiunea externă a migraţiei şi să avem un parteneriat consolidat cu statele de origine şi de tranzit, precum şi cu partenerii internaţionali", a arătat Lucian Bode, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că este nevoie de mai multe acţiuni concrete la nivel european pentru combaterea traficului de migranţi.

"În acest sens, doresc să salut Planul de Acţiune prezentat şi propus astăzi de către Comisia Europeană pentru ruta Mediteranei Centrale, care asigură o abordare practică şi comprehensivă a provocărilor cu care se confruntă statele mediteraneene. În acelaşi timp, deşi România nu se află pe ruta Balcanilor de Vest, susţin propunerea partenerilor europeni de a avea un Plan de Acţiune concret şi pentru ruta Balcanilor de Vest, care să ajute cu mijloacele cele mai adecvate statele care se confruntă cu mari presiuni migratorii în acest moment. Cred că această abordare este importantă şi pentru Austria, dar şi pentru Preşedinţia cehă a Consiliului UE", a subliniat Bode.

El a menţionat că a avut întrevederi bilaterale cu Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne, şi cu Vít Raku¹an, ministrul de interne ceh, reprezentant al actualei Preşedinţii a Consiliului UE.

"Am ţinut să le mulţumesc personal celor doi interlocutori pentru sprijinul nemijlocit şi eforturile extraordinare pe care le fac pentru adoptarea deciziei de aderare a României la spaţiul Schengen în luna decembrie", a explicat Lucian Bode.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lucian bode este doctor in plagiat . Ce credibilitate mai are acest individ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro