LUCIAN BODE:"Vom avea în teren, la deschiderea anului şcolar, peste 8.800 de efective ale MAI"

S.B.
Politică / 30 august

"Vom avea în teren, la deschiderea anului şcolar, peste 8.800 de efective ale MAI"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a anunţat, marţi, în videoconferinţa cu prefecţii, că la deschiderea anului şcolar vor fi în teren peste 8.800 de efective ale MAI, poliţişti, jandarmi, pompieri, care vor asigura îndeplinirea activităţilor de menţinere a ordinii publice şi situaţiile de urgenţă, informează news.ro.

"Cu siguranţă, începutul anului şcolar 2022-2023 va fi un moment important şi emoţionat pentru toată lumea. În acelaşi timp, este un moment ce trebuie tratat cu mare seriozitate de către dumneavoastră, alături de profesori, părinţi şi elevi. Tuturor vă cer să evaluaţi corect situaţia din teren şi să vă asiguraţi că debutul anului şcolar va avea loc, în acest an, în deplină siguranţă", a spus ministrul de Interne, în videoconferinţă

. Lucian Bode a precizat că asigurarea unui cadru adecvat desfăşurării în condiţii optime a activităţţii educative presupune un efort integrat şi implicarea tuturor autorităţilor cu respondabilităţi în acest domeniu, atât de la nivel naţional cât şi local.

"Nu există educaţie de bună calitate în absenţa unor condiţii optime pentru derularea acestui proces", a mai spus Bode. "Siguranţa instituţiilor de învăţământ (..) constituie una din priorităţile instituţionale ale Ministerului Afacerilor Interne", a mai spus el, precizând că începutul anului şcolar îi găseşte în faţa unor noi provocări instituţionale pe care trebuie să le gestioneze.

"Prioritatea noastre trebuie să fie combaterea şi prevenirea pericolelor ce pot afecta educaţia tinerilor, pe tot parcursul ei,atât în mediul educaţional cât şi în afara lui", a arătat Bode. Ministrul a mai afirmat că siguranţa tinerilor va depinde în mare măsură de prezenţa sporită pe teren şi în proximitatea unităţilor şcolare.

"Vom avea în teren, la deschiderea anului şcolar, peste 8.800 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne, poliţişti, jandarmi, pompieri, care vor asigura îndeplinirea activităţilor de menţinere a ordinii publice, respectiv a acelora pe linia situaţiilor de urgenţă", a spus ministrul, precizând că a inclus aici şi cei peste 1.000 de poliţişti locali.

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro