ICT

Lucian Iliescu (PMP) solicită organizarea unui nou scrutin în Sectorul 5

G.U.
Politică / 29 septembrie 2020

Lucian Iliescu (PMP) solicită organizarea unui nou scrutin în Sectorul 5

Senatorul PMP Lucian Iliescu, candidat la Primăria Sectorului 5, solicită anularea alegerilor din această zonă administrativă şi organizarea unui nou scrutin, susţinând că în 27 septembrie procesul electoral "a fost fraudat grosolan", conform Agerpres.

"Alegerile în Sectorul 5 trebuie anulate şi organizat un nou scrutin electoral. Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri. Mă adresez pe această cale instituţiilor abilitate ale Statului Român, respectiv: Biroului Electoral Sector 5, Biroului Electoral Central, Ministerului de Interne, Prefectura Municipiului Bucureşti", a scris Iliescu, marţi pe Facebook.

El a adăugat că a atras atenţia oficial Ministerului de Interne în data de 25 septembrie să prevină "traficarea" voturilor. Potrivit senatorului PMP, procesul de votare în Sectorul 5 "a fost fraudat grosolan şi cu bună ştiinţă de către candidaţii stângii care s-au bătut în cumpărarea de voturi".

"Mare diferenţă dintre votul zonei Kogălniceanu şi zona Ferentari! Cartierul Ferentari: O stradă a votat cu un candidat iar cealaltă cu altul. Fiecare a avut 'proiectul' lui pe strada respectivă! De exemplu: Pe Strada Amurgului ('ghetouri') la Secţia Votare 888 'au acceptat' proiectul Piedone (42,4% - 173 voturi, pe când Vanghelie a luat 9,07 % - 37 voturi, iar pe strada vecină Piatra Albă la Secţia Votare 889 'au acceptat' proiectul Vanghelie (39,57% - 148 voturi, pe când Piedone a luat 22,99% - 86 voturi). (...) Umblă în tot sectorul vorba că s-au dat bani între 200 şi 500 ron/vot. Trist! În zona şcolii 127 din str. Munţii Carpaţi (Târgul Pucheni) s-au distribuit anterior votului 'proiecte' constând în zahăr, ulei, făină şi 100 lei pentru 'studiu de fezabilitate al proiectului'", a susţinut Iliescu.

Cristian Băcanu, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la funcţia de primar al Sectorului 5, a anunţat, luni seara, că va solicita renumărarea voturilor, pe motiv că "se impune verificarea existenţei unei fraude masive în Sectorul 5".

"Avem dovada că într-o secţie de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la Consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formaţiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeaşi secţie, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secţie, vorbim despre o fraudă uriaşă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Naţional Liberal (90 voturi la CL şi un vot la primar - aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secţie). Dacă pe o singură secţie de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenţei unei fraude masive în Sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor şi vom acţiona în vederea stabilirii adevărului", a scris Băcanu, pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. era imposibil sa nu fure.NOrmal ar fi sase verifice totul la sange iar vinovatii la puscarie Asa se va mai reduce fruda la viitoarele alegeri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro