Majoritarul de la "Uzinele Sodice Govora" mai încearcă o dată să îi excludă pe minoritari

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 08 septembrie 2014

Majoritarul de la "Uzinele Sodice Govora" mai încearcă o dată să îi excludă pe minoritari

Compania poloneză "Janikowskie Zak³ady Sodowe Janikosoda", care deţine 93,18% din "Uzinele Sodice Govora - Ciech Chemical Group" (UZIM), a lansat o ofertă publică de preluare adresată celorlalţi acţionari, pentru deţinerile cărora intenţionează să plătească 2,77 milioane de lei (0,28 lei/acţiune).

Oferta se va derula în perioada 11 septembrie - 1 octombrie 2014, prin intermediul Intercapital Invest.

"Janikowskie Zak³ady Sodowe Janikosoda" a mai derulat, la începutul anului, o ofertă publică de preluare (OPP) a societăţii şi intenţiona delistarea de pe piaţa Rasdaq. În urma ofertei, societatea a ajuns la 93,18% din acţiunile UZIM, de la 92,9126%, iar pentru a cere retragerea obligatorie a acţionarilor avea nevoie de o deţinere de 95%, conform legii.

Acţionarii "Uzinele Sodice Govora" au aprobat, recent, majorarea capitalului social cu 30 de milioane de lei, la 66,3 milioane de lei.

Reprezentanţii companiei arătau că intenţionează atragerea de lichidităţi necesare strategiei de dezvoltare a societăţii pe termen lung prin implementarea unui program investiţional şi îmbunătăţirea situaţiei financiare.

"Janikowskie Zak³ady Sodowe JANIKOSODA" face parte din grupul "Ciech", companie listată pe Bursa de la Varşovia. Cel mai mare acţionar al "Ciech", cu 38,72% din capitalul social, este Trezoreria statului din Polonia.

Grupul polonez "Ciech" a achiziţionat în 2006 "Uzinele Sodice Govora", din judeţul Vâlcea. "USGovora-Ciech" produce sodă calcinată uşoară şi grea, silicat de sodiu lichid, silicat de sodiu solid şi derivaţi ai sodei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro