Meta Estate Trust aprobă derularea unei oferte publice iniţiale urmată de listare companiei

G.D.
Piaţa de Capital / 12 aprilie

Eugen Voicu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Meta Estate Trust

Eugen Voicu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul imobilar printr-un model investiţional, anunţă că, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, a fost aprobată derularea unei oferte publice iniţiale urmată de listarea companiei pe piaţa AeRO, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Vom pune la dispoziţia celor interesaţi de piaţa imobiliară o alternativă atractivă investiţiilor tradiţionale ce oferă protecţie la inflaţie în contextul economic actual. Motivele principale pentru care ne dorim listarea sunt accesul la piaţa de capital pentru a creşte rapid activele companiei şi a dezvolta noi linii de business. De asemenea, ne dorim să atragem şi reţinem mai uşor persoane talentate în companie, să generăm lichiditate pentru acţionari şi să creştem reputaţia organizaţiei. Avem în vedere ca derularea IPO-ului să aibă loc cât mai curând, ţinta noastră fiind luna mai. Modelul de business oferă multă flexibilitate pentru valorificarea noilor oportunităţi ce se conturează în piaţă", a declarat Eugen Voicu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Meta Estate Trust.

Potrivit afirmaţiilor sale, în contextul de piaţă actual, investiţiile imobiliare reprezintă active de refugiu, iar modelul de business aplicat de Meta Estate Trust asigură o diminuare a riscurilor prin diversificare atât geografică, cât şi pe segmente de piaţă, dar mai ales printr-o rotaţie rapidă a capitalului. De asemenea, prin listarea companiei, investitorii se vor bucura de lichiditate pentru o clasă de active tradiţional ilichidă.

Pe lângă majorarea capitalului social, acţionarii au decis şi emiterea, în următorii doi ani, a unor serii de obligaţiuni în valoare totală de până la 10 milioane de euro, subliniază sursa citată.

"Abordarea agilă şi expertiza echipei Meta Estate Trust ne permit căutarea celor mai bune soluţii de investiţii indiferent de contextul economic. Modelul nostru este unul rezilient inclusiv în perioade de recesiune, când se nasc şi oportunităţi. Pentru a beneficia într-o măsură mai mare de asemenea ocazii, dorim să atragem capital de la investitori care caută, în acest moment, alternative cu potenţial mare", a subliniat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

Acesta a adăugat că obiectivele de business ale companiei pot fi atinse datorită celor patru criterii fundamentale ce stau la baza Meta Estate Trust: protejarea capitalului prin natura tranzacţiilor şi a garanţiilor oferite, echilibrul dintre randament şi risc, rotaţia rapidă a capitalului şi flexibilitatea în alocarea resurselor financiare în funcţie de contextul pieţei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. nume corect: Eugen Gheorghe Voicu

  HAI ca ne-am lamurit cine sunteti si ce scheleti aveti in dulap. 

  SAI Certinvest SA 

  27 ani 8 luni 

  Owner 

  sept. 1994 - Prezent27 ani 8 luni 

  I am the founder of the company

  Pentru cei tineri pe piata AERO sa se stie. 

  1. Eugen Gheorghe Voicu, suspendat din activitatea de pe piata de capital in 1996, pe durata a 5 ani, pentru administrare frauduloasa a fondului mutual Certinvest.

   io nu te inteleg...a spus omu f clar inca de la exit-ul din HAI, cu asta se ocupa, lanseaza start ups, intra devreme, ca si la ascendia, daca nu sunt oameni care sa puna bani la inceput aceste companii nu apar, acum e meta, pe viitor alta si tot asa

  E prima data cand aud de aceasta persoana/personaj.

  Nu mi dau cu parerea despre el

  Dar momentul listarii si graba arata disperarea de a mai prinde cativa visatori inainte sa cada piata. 

  Abia cand re-vine Voicu iti dai seama cum a'evoluat'bursa noastra.SOV,Vlas?Hai ca se plictisesc singuri Logofetii,Vizental,Cionca.Laki s si Dragoi nu se plictisesc ca ei isi tot invart slujitorii cu cheita.

  1. Da,da,da.......

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro