Ministerul Mediului închide gropile de gunoi neconforme

Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 11 aprilie 2019

Ministerul Mediului închide gropile de gunoi neconforme

Ministerul Mediului a demarat, începând de ieri, Programului privind închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, iar primăriile pot depune cereri de finanţare în următoarele două luni.

Ţara noastră a fost condamnată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru neîdeplinirea Directivei 1999/31/CE privind depozitele de deşeuri. 68 de gropi de gunoi neconforme sunt în continuare deschise, deşi România avea obligaţia de a le închide şi a le reabilita până la 16 iulie 2009. CJUE a reiterat ideea că statele membre au obligaţia de a recupera şi a elimina deşeurile într-un mod care să nu pericliteze sănătatea umană şi mediul, interzicând abandonarea, descărcarea sau evacuarea necontrolată a deşeurilor.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, le-a cerut primarilor să se implice activ în rezolvarea acestei probleme: "Vă rog să acordaţi toată atenţia acestui demers, extrem de important, nu numai pentru comunitatea dumneavoastră, ci şi pentru România şi să nu ezitaţi, în situaţia în care vă confruntaţi cu dificultăţi în elaborarea dosarului, să ne solicitaţi sprijinul, pentru a vă putea încadra în termenul stabilit". Potrivit ministerului: "Minis­terul mediului a identificat soluţia prin care se va finanţa închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, care fac obiectul Cauzei C-301/17, Comisia Europeană împotriva Româ­niei. Astfel, prin Ordinul ministrului mediului nr.233/2019, publicat în Monitorul Oficial nr. 230/26.03.2019, a fost aprobat Ghidul de finanţare a Programului privind închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme din: Tuzla, Braşov, Zărneşti, Râşnov, Făgăraş, Săcele, Victoria, Codlea, Vatra-Dornei, Uricani, Orşova şi Huşi, potrivit prevederilor căruia, începând cu data de 10 aprilie a.c., în termen de două luni, pot fi depuse documentaţiile necesare obţinerii finanţării".

Finanţarea va fi asigurată din Fondul pentru mediu, în procent de până la sută la sută din cheltuielile eligibile.

Sunt considerate cheltuieli eligibile studiul de fezabilitate, proiectul tehnic de execuţie, lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier, dirigenţia de şantier, TVA aferentă proiectului, dar şi cheltuieli diverse şi neprevăzute. Se poate primi finanţare pentru închiderea gropilor de gunoi neconforme care deţin decizia etapei de încadrare sau acordul de mediu pentru realizarea proiectului de închidere a depozitului emise de autoritatea pentru protecţia mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb