Ministrul Afacerilor Externe a deschis Programul de formare profesională în domeniul afacerilor europene, dedicat funcţionarilor publici din Ucraina

V.S.
Politică / 18 septembrie

Ministrul Afacerilor Externe a deschis Programul de formare profesională în domeniul afacerilor europene, dedicat funcţionarilor publici din Ucraina

Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, a deschis, luni, 18 septembrie 2023, Programul de formare profesională în domeniul afacerilor europene, dedicat funcţionarilor publici din administraţia centrală din Ucraina, potrivit News.ro.

Programul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Agenţia Internaţională pentru Cooperare şi Dezvoltare (RoAid), cu sprijinul Biroului Vice-Prim-Ministrului ucrainean pentru Integrare Europeană şi Euro-Atlantică, precizează ministerul.

Potrivit MAE, "în intervenţia sa online, şefa diplomaţiei române a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul ucrainean şi a condamnat atacurile sistematice ale forţelor armate ruse împotriva civililor şi infrastructurii critice civile şi a exprimat sprijinul ferm şi multidimensional al României pentru Ucraina, care va continua pentru atât timp cât va fi necesar".

Ministrul Luminiţa Odobescu a subliniat deplina deschidere a experţilor români pentru a împărtăşi lecţiile învăţate din experienţa de aderare a României la Uniunea Europeană. De asemenea, a evocat experienţa personală în calitate de diplomat implicat activ în negocierile de aderare ale României la Uniunea Europeană, mai arată instituţia.

Programul de formare profesională în domeniul afacerilor europene se desfăşoară în perioada 18-22 septembrie 2023 la Ujgorod, regiunea Transcarpatia, Ucraina.

Sesiunile din domeniul afacerilor europene generale vizează aspectele politice ale integrării europene, funcţionarea instituţiilor şi procesul decizional din sistemul european, precum şi armonizarea legislativă. În ceea ce priveşte politicile sectoriale, tematicile vizează domenii precum energie, concurenţă/ajutor de stat, politici financiare şi bugetare, precum şi redactarea şi promovarea proiectelor pentru obţinerea finanţării europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb