MOŞTEANU:"Încep dezbaterile în Camera Deputaţilor la proiectul privind certificatul verde COVID"

J.P.
Politică / 08 noiembrie 2021

"Încep dezbaterile în Camera Deputaţilor la proiectul privind certificatul verde COVID"

Proiectul care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă de către personalul unor unităţi publice şi private a certificatului digital privind COVID-19 a intrat în procedură de urgenţă pe ordinea de zi a dezbaterilor din Camera Deputaţilor, sub rezerva depunerii raportului, potrivit unei decizii a Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, care a aprobat o solicitare în acest sens a USR, conform Agerpres.

"Am cerut din nou din partea grupului USR urgentarea procedurii de dezbatere şi vot pe certificatul verde. Am reuşit să-l punem primul pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului, şi ceilalţi au fost de acord. Iată că, după foarte multe discuţii în societate şi în Parlament şi media, au fost de acord să punem acest proiect pe primul loc pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului, şi cel mai important a fost să înceapă astăzi dezbaterile şi discuţiile în Comisia de sănătate - comisia cea mai importantă", a declarat, luni, liderul grupului deputaţilor USR, Ionuş Moşteanu.

El a precizat că sunt şase comisii de specialitate sesizate în fond pe acest proiect.

"Poate că n-ar fi fost nevoie chiar de toate aceste comisii, că n-am mai văzut proiect de lege cu şase comisii la raport până acum, însă, iată, se face un pas. Comisia de sănătate este foarte importantă, poate cea mai importantă din această discuţie şi Comisia de muncă, urmând ca în zilele care urmează să facem paşi înainte în Camera Deputaţilor în comisii cu rapoarte preliminare şi, în final, să avem o şedinţă a celor şase comisii şi sper ca, săptămâna viitoare cel târziu, să avem un vot de adoptare pentru acest proiect privind certificatul verde", a explicat deputatul USR.

Potrivit acestuia, amendamentele USR sunt centralizate de deputatul Adrian Wiener, care este medic şi care le va pune în discuţie.

"Important este ca acest proiect să treacă cu o majoritate largă, pentru că societatea este divizată pe acest subiect. (...) Realitatea este că în fiecare zi mor români. Şi fiecare zi pe care o vom pierde cu adoptarea acestui certificat verde va duce la noi pierderi de vieţi omeneşti. Or, noi trebuie să oprim asta, trebuie să folosim certificatul verde aşa cum este folosit şi în ţările europene. (...) Vrem să vedem spitalele goale", a adăugat Moşteanu.

Luni, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de solicitarea grupului parlamentar al USR privind urgentarea procesului legislativ în comisii şi introducerea pe ordinea de zi a plenului, sub rezerva primirii raportului, a propunerii legislative privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, în perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private.

Proiectul de lege a fost respins de Senat pe 27 octombrie, iar Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

19 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9447
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3575
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7586
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9367
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.8024

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro