Abonament gratuit

Napoca Construcţii renunţă la procedura de concordat preventiv

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Companii /

Societatea de Construcţii Napoca (NAPO) a depus pe rolul instanţei din Cluj o cerere de renunţare la judecarea cauzei având ca obiect intrarea în procedura de concordat preventiv, depusă la începutul lunii martie, Tribunalul Cluj luând act de renunţarea societăţii la procedura respectivă, informează emitentul printr-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În comunicatul NAPO se arată: "Cererea de renunţare a fost depusă ca urmare a depăşirii stării de dificultate financiară temporară cu care s-a confruntat societatea. Datorită faptului că societatea a reuşit să îşi recupereze o parte din propriile creanţe, a reuşit să achite la rândul său o parte semnificativă din debitele pe care le înregistra în evidenţele contabile ale creditorilor. De asemenea, proiectele de lucrări pe care societatea le are în desfăşurare sunt de natură a asigura un nivel al încasărilor suficient încât să garanteze premisele continuării activităţii în condiţii de normalitate".

Procedura de concordat preventiv vizează în general încheierea unui contract între debitor şi creditori prin care cel dintâi propune un plan de redresare a societăţii sale în vederea evitării procedurii de insolvenţă.

În primele trei luni din acest an, Napoca Construcţii a înregistrat o pierdere de 0,33 milioane de lei, în comparaţie cu un câştig net de 0,17 milioane de lei în primele trei luni din anul anterior.

Totuşi, veniturile din lucrări executate şi servicii prestate înregistrate de compania specializată în construcţii rezidenţiale şi comerciale au urcat în T1 2019 până la 8,26 milioane de lei, cu 152% mai mari faţă de intrările din lucrări şi servicii prestate realizate în T1 din 2018. Astfel, veniturile operaţionale au marcat un avans de 16,9%, la 8,7 milioane de lei de la 7,44 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au scăzut cu 25%, de la 12,03 milioane de lei până la 9,01 milioane de lei.

Compania, ce are în prezent 211 angajaţi, are o valoare de piaţă la BVB de circa 9,59 milioane de lei.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie