Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Napoca Construcţii renunţă la procedura de concordat preventiv

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Companii /

Societatea de Construcţii Napoca (NAPO) a depus pe rolul instanţei din Cluj o cerere de renunţare la judecarea cauzei având ca obiect intrarea în procedura de concordat preventiv, depusă la începutul lunii martie, Tribunalul Cluj luând act de renunţarea societăţii la procedura respectivă, informează emitentul printr-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În comunicatul NAPO se arată: "Cererea de renunţare a fost depusă ca urmare a depăşirii stării de dificultate financiară temporară cu care s-a confruntat societatea. Datorită faptului că societatea a reuşit să îşi recupereze o parte din propriile creanţe, a reuşit să achite la rândul său o parte semnificativă din debitele pe care le înregistra în evidenţele contabile ale creditorilor. De asemenea, proiectele de lucrări pe care societatea le are în desfăşurare sunt de natură a asigura un nivel al încasărilor suficient încât să garanteze premisele continuării activităţii în condiţii de normalitate".

Procedura de concordat preventiv vizează în general încheierea unui contract între debitor şi creditori prin care cel dintâi propune un plan de redresare a societăţii sale în vederea evitării procedurii de insolvenţă.

În primele trei luni din acest an, Napoca Construcţii a înregistrat o pierdere de 0,33 milioane de lei, în comparaţie cu un câştig net de 0,17 milioane de lei în primele trei luni din anul anterior.

Totuşi, veniturile din lucrări executate şi servicii prestate înregistrate de compania specializată în construcţii rezidenţiale şi comerciale au urcat în T1 2019 până la 8,26 milioane de lei, cu 152% mai mari faţă de intrările din lucrări şi servicii prestate realizate în T1 din 2018. Astfel, veniturile operaţionale au marcat un avans de 16,9%, la 8,7 milioane de lei de la 7,44 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au scăzut cu 25%, de la 12,03 milioane de lei până la 9,01 milioane de lei.

Compania, ce are în prezent 211 angajaţi, are o valoare de piaţă la BVB de circa 9,59 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS