NEPI Rockcastle a investit peste 10 milioane euro în cel mai nou bulevard din Craiova

F.D.
Companii #Construcţii / 28 septembrie

NEPI Rockcastle a investit peste 10 milioane euro în cel mai nou bulevard din Craiova

NEPI Rockcastle, investitor şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, a inaugurat Bulevardul Râului (tronsonul Calea Severinului - strada Brestei), cea mai nouă arteră din municipiul Craiova. Bulevardul, construit în urma unei investiţii totale de peste 10 milioane de euro, a fost donat Primăriei Municipiului Craiova şi predat oficial, astăzi, în urma ceremoniei de inaugurare, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, artera are două benzi pe fiecare sens şi a fost construită pentru a facilita traficul în zona Promenada Craiova, cel mai nou şi modern centru comercial din oraş, dezvoltat de NEPI Rockcastle, care va fi deschis pe 5 octombrie. Lucrările la noul bulevard s-au derulat pe parcursul a aproximativ 18 luni, care includ şi perioada necesară obţinerii autorizaţiilor de construcţie. Investiţia totală s-a ridicat la peste 10 milioane de euro. NEPI Rockcastle a donat municipalităţii şi un teren de aproximativ 7.000 de metri pătraţi, unde a fost amenajată zona verde din centrul bulevardului.

"Promenada Craiova este un exemplu foarte bun al colaborării eficiente dintre autorităţile locale şi mediul privat. Încă de la început, municipalitatea s-a implicat în acest parteneriat şi a demarat procesul de expropriere din zonă, fără de care proiectul nu ar fi fost posibil. Ulterior, pe măsură ce planurile investitorilor au prins viaţă, ne-am preocupat să creăm acelaşi mediu ecologic, cu multe spaţii verzi şi în jurul noului mall, aşa cum i-am obişnuit pe craioveni, indiferent în ce cartier stau. Nu în ultimul rând, am asigurat şi un acces facil la Promenada, prin lansarea celui mai lung traseu de transport public în comun din Craiova, pe ruta căruia vor tranzita autobuze de ultimă generaţie. Sunt convinsă că investiţia pe care NEPI Rockcastle a făcut-o în regiune va consolida poziţia Craiovei ca un oraş în continuă dezvoltare şi va spori atractivitatea oraşului", a spus Lia-Olguţa Vasilescu, Primarul municipiului Craiova.

Noul bulevard, construit de NEPI Rockcastle, este prevăzut cu sensuri giratorii, semaforizare inteligentă, spaţii verzi şi piste pentru biciclete.

"Credem foarte mult în potenţialul Craiovei, care este deja un centru regional important şi considerăm că poate deveni unul dintre principalele poluri de business ale ţării. Ne-am dorit să intrăm pe această piaţă şi am căutat câţiva ani un teren care să se potrivească nevoilor noastre. Unul dintre obiectivele majore ale NEPI Rockcastle, în afară de a dezvolta centre comerciale de o calitate peste standardele pieţei, constă în implicarea în comunitate. Ne bucură că, prin facilitarea traficului în zona centrului comercial Promenada Craiova şi nu numai, putem da ceva înapoi unei comunităţi care ne-a primit cu braţele deschise. Sunt convins că noul bulevard va schimba în bine viaţa craiovenilor şi că va constitui un atu şi în atragerea unor investiţii viitoare", a adăugat Andrei Radu, Director de Dezvoltare, NEPI Rockcastle.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb