NICOLAE GHERGUŞ:"«Programul de guvernare» al PSD are foarte multe similitudini cu improvizaţia săptămânală din Las Fierbinţi"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Politică / 30 iunie 2017

"«Programul de guvernare» al PSD are foarte multe similitudini cu improvizaţia săptămânală din Las Fierbinţi"

Nicolae Gherguş, directorul general al companiei de brokeraj Confident Invest, este de părere că trebuie să aşteptăm să se aşeze apele, după modificările aduse de PSD programului de Guvernare.

Domnia sa ne-a spus: "Ziua de astăzi (n.r. ieri) a adus informaţii legate de bugetele de stat şi cel de asigurări sociale dar şi de fiscalitate, cam cât perioada de după 90 încoace.

«Programul de guvernare» al PSD şi actorii care joacă în el ca miniştrii, cu Liviu Dragnea regizor, are foarte multe similitudini cu improvizaţia săptămânală din Las Fierbinţi, în care scenaristul nu divulgă povestea nu din raţiuni de confidenţialitate ci din simplul motiv că nu este decât cu 2-3 episoade înaintea celui curent.

Şi tot aşa cum producătorul filmului este ţintuit între vulgaritatea aducătoare de rating şi normele CNA, guvernele social-democrate se zbat între populismul deşănţat al promisiunilor electorale şi regulile economice sau fiscale ale bunului simt, cu improvizaţii acute, schimbări ale protagoniştilor obosiţi sau care nu mai fac rating, tăieri şi reluări de scene, recuzita ieftină şi actori mediocri".

Domnul Gherguş apreciază că "telenovela Pilonului II este cea mai mică problemă a Guvernului": "Chiar aş înclina să cred că poate fi folosită că «fumigenă» care să abată discuţia de la deficitul structural şi de la deficitul de balanţă externă, asupra cărora au fost avertizaţi de anul trecut".

Până la urmă, desfiinţarea Pilonului II şi înfiinţarea Fondului Naţional de Dezvoltare vor afecta negativ doar Bursa, dar aceasta este deja de mulţi ani sub impactul experimentului "8 Bariere", astfel că lichiditatea nu ar mai avea potenţial de scădere foarte mare, pe termen lung, apreciază domnul Gherguş.

Acesta a adăugat: "Pilonul II şi pragul la abuzul în serviciu sunt doi din cei trandafiri ai PSD, din care fiecare rupe câte o petală pe şablonul «...mă iubeşte - nu mă iubeşte - mă iubeşte...» şi va trebui să vedem dacă numărul petalelor este par sau impar.

Dacă nu se va întâmplă nimic rău cu Pilonul II, diferenţa dintre Doamna Ţintoiu (n.r. Raluca Ţintoiu, directorul general al societăţii "NN" Pensii, care a rămas fără autorizaţie, după ce compania a trimis clienţilor un avertisment privind naţionalizarea Pilonului II) şi Domnul Mişa (n.r. nou ministru al Finanţelor) este că al doilea este politician, deci implicit are dreptul legal să fie iresponsabil în declaraţii".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nicolae Gherguş ne prezintă perspectiva unui consumator de Las Fierbinti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro