NOI RELAXĂRI DE LA 1 IULIELiber la festivaluri şi concerte

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 iunie

Liber la festivaluri şi concerte

În cazul în care la evenimente participă peste 2500 de spectatori, toţi trebuie să fi fost vaccinaţi anti-Sars-Cov 2

Festivalurile şi concertele se vor desfăşura fără limitarea numărului de spectatori, dacă toate persoanele participante au fost vaccinate anti-Covid 19, poartă în timpul evenimentelor respective masca de protecţie şi li se asigură un spaţiu de un metru pătrat de persoană, se arată în hotărârea de guvern adoptată ieri prin care au fost modificate, începând cu 1 iulie, anexele 2 şi 3 ale hotărârii de guvern privind prelungirea stării de alertă.

Pe lângă această măsură, guvernul a mai aprobat şi alte relaxări care intră în vigoare la 1 iulie: creşterea numărului celor care pot participa la evenimentele private, prelungirea programulului cluburilor, restaurantelor şi cafenelelor, creşterea numărului spectatorilor care pot participa la evenimente sportive, capacitate maximă la cazare pentru hoteluri şi pensiuni.

Potrivit documentului aprobat de membrii Cabinetului Cîţu, de la 1 iulie evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive) se vor desfăşura cu 100 de invitaţi la interior şi 150 de invitaţi la exterior fără a fi solicitată dovada vaccinării, a unui test negativ sau a trecerii prin boală. În cazul în care toţi invitaţii sunt vaccinaţi, testaţi sau fac dovada trecerii prin boală, limita este de 300 de persoane. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluşi copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Dacă toţi invitaţii sunt vaccinaţi, nu mai există nicio limită de participare.

Restaurantele şi cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate de 70% în interior şi capacitate maximă în exterior. Totodată a fost prelungit programul cluburilor şi al barurilor până la ora 2 noaptea, dar în cazul cluburilor şi al barurilor se menţine restricţia potrivi căreia pot intra doar persoanele vaccinate.

Creşte şi numărul spectatorilor care pot participa le evenimente sportive: competiţiile se pot desfăşura cu spectatori în proporţie de 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfăşoară la interior sau la exterior, cu condiţia ca aceştia să fie vaccinaţi sau testaţi. Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului.

Tot de la 1 iulie, se redeschid târgurile, bâlciurile şi talciocurile, iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

În privinţa festivalurilor şi concertelor, acestea pot fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 2500 de persoane, în condiţiile asigurării unei suprafeţe minime de un metru pătrat pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie. La evenimente pot participa doar persoanele care sunt vaccinate sau care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid şi persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital, etc.).

Cu toate acestea, organizatorul poate decide desfăşurarea festivalurilor şi concertelor cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva Sars-Cov 2.

Totodată, începând cu 1 iulie, creşte de la 8 la 10 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii ce pot circula în grupuri pietonale. De la aceeaşi dată, cursurile de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, pot fi organizate cu maximum 150 de persoane în interior şi 200 în exterior, cu respectarea măsurilor de distanţare, asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană şi obligativitatea purtării măştii de protecţie. De asemenea, este permisă organizarea de conferinţe în spaţii închise, cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior, cu respectarea măsurilor de distanţare şi cu obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Desfăşurarea activităţii operatorilor economici care gestionează locurile de joacă în spaţii închise este permisă, de la 1 iulie, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului Sars-Cov 2, ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu cornavirus.

Începând cu 1 iulie, masca de protecţie nu mai este obligatorie la locurile de muncă în spaţii închise unde îşi desfăşoară activitatea maxim 10 persoane, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului şi cu asigurarea unei distanţe de un metru pătrat între ele.

Premierul Florin Cîţu a precizat că tot de la 1 iulie va fi operaţional şi certificatul digital european pentru circulaţia fără restricţii în spaţiul european a cetăţenilor români.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5428
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7455
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.4279

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro